Συνεχίζει να παραμένει στο… απυρόβλητο η Ήπειρος

on .

KORONOIOS TEST

• Παραμένουν ενθαρρυντικοί οι αριθμοί ως προς την εξέλιξη του κορωνοϊού σε επίπεδο χώρας καθώς τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο (χθες καταγράφηκαν άλλα δέκα), ενώ δεν υπήρξε νεκρός που να έχει προσβληθεί από τον ιό.
Πολύ καλή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Ήπειρο, καθώς παραμένουν δύο τα άτομα που νοσηλεύονται (στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων) με την υγεία τους να είναι σταθερά σε καλή κατάσταση. Προχθές από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου εξετάστηκαν συνολικά 54 δείγματα, εκ των οποίων τα επτά ήταν από την Κέρκυρα και όλα ήταν αρνητικά.
Χθες προς εξέταση στάλθηκαν δείγματα από όλα τα νοσοκομεία για τα οποία αναμένονταν τα αποτελέσματα.
Σε επίπεδο χώρας, τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά στα 2.642. Παράλληλα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 35 ασθενείς διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη (το 23% γυναίκες) και το 91% εξ αυτών με υποκείμενα νοσήματα ή άνω των 70 ετών, ενώ έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ 81 ασθενείς.
Η Ήπειρος δεν αποτέλεσε εξαίρεση ούτε στις παραβάσεις που βεβαίωσε η Αστυνομία τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Συγκεκριμένα επιβλήθηκε ένα πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας, επί συνόλου 25 παραβάσεων σε όλη τη χώρα. Χθες μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχαν επιβληθεί άλλα τέσσερα πρόστιμα.
Επίσης επιβλήθηκαν και οκτώ πρόστιμα για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας του, σε ισάριθμους παραβάτες. Συνολικά σε επίπεδο χώρας, οι παραβάσεις της κατηγορίας αυτής ανήλθαν σε 85.