Προς σταδιακή επαναλειτουργία τα τακτικά χειρουργεία- ιατρεία

on .

XEIROYRGEIO

• Η «κανονικότητα» επιστρέφει οσονούπω και στα νοσοκομεία, καθώς προγραμματίζεται η σταδιακή επαναλειτουργία και ο προγραμματισμός των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. Για τον τρόπο που θα γίνει η επανεκκίνηση και τα μέτρα που θα λαμβάνονται στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», εξέδωσε ανακοίνωση ο Διοικητής του Σπύρος Δερδεμέζης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
- Όλο το προσωπικό καθώς και όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα σχετικά με την χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας.
- Όλοι ανεξαιρέτως θα απαντούν στα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου στην Κεντρική Είσοδο, σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ώστε να ενημερώνεται άμεσα το Τ.Ε.Π. και το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο για την διαχείριση πιθανού υπόπτου περιστατικού.
- Προτεραιότητα θα δίνεται σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας καθώς και σε απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (εγχύσεις φαρμάκων κ.λ.π.) λαμβάνοντας υπόψη τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών.
- Η έναρξη των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων κατά προτεραιότητα θα ξεκινήσει με την μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών καθώς και με την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα.
- Τα Τακτικά Ιατρεία θα λειτουργούν τις ημέρες μη εφημερίας του Νοσοκομείου (μονές ημερομηνίες) για την αποφυγή του συγχρωτισμού.
- Τα ραντεβού που θα κλείνονται στα τακτικά ιατρεία θα έχουν ασφαλή χρονική απόσταση μεταξύ τους για λόγους προστασίας των ασθενών και του προσωπικού.
- Όσοι εκ των ασθενών μπορούν να προσέλθουν μόνοι τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, να προσέρχονται χωρίς συνοδό μέλος ώστε να διασφαλίζεται η προστασία αυτών και του υγειονομικού προσωπικού.
- Απαγορεύεται το επισκεπτήριο μέχρι νεωτέρας.