Σε ιδιώτες η συντήρηση πρασίνου έξω από την πόλη

on .

KOPH XORTON APO DHMO 29 5 15

• Η φετινή αντιπυρική περίοδος ξεκινάει από την 1η Μαΐου και ο Δήμος Ιωαννιτων έχει μπροστά του ένα πολύ σημαντικό έργο προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα αργότερα λόγω πυρκαγιών, την κοπή δηλαδή και απομάκρυνση χόρτων από κοινόχρηστους χώρους πρασίνου τόσο της πόλης όσο και των Δημοτικών Ενοτήτων.
Χρόνος για εφησυχασμό λοιπόν δεν υπάρχει. Για να καλυφθούν οι ανάγκες, ο Δήμος παραχώρησε το έργο σε ιδιώτες όσον αφορά στις Δημοτικές Ενότητες, ενώ για τη Δ.Ε. Ιωαννίνων την ευθύνη θα επωμιστεί η υπηρεσία Πρασίνου.

Τέσσερις συμβάσεις
Από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ υπογράφηκαν οι πρώτες τρεις συμβάσεις για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου που αφορούν στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος. Εντός των ημερών θα υπογραφεί και η τέταρτη σύμβαση για την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.
«Έτσι, θα καλυφθούν άμεσα και αποτελεσματικά οι ανάγκες για την κοπή και απομάκρυνση χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε χθεσινή σχετική ανακοίνωση.
Οι ίδιες εργασίες στην Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων θα εκτελεστούν από την υπηρεσία του Δήμου η οποία, όπως τονίζεται, ήδη ετοιμάζεται για την κοπή των χόρτων, τον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων, πάρκων και πλατειών, καθώς και για φυτεύσεις λουλουδιών και καλλωπιστικών θάμνων.

Συστάσεις σε ιδιοκτήτες
Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκινάει μεθαύριο, Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, ο Δήμος υπενθυμίζει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και άλλων ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών και σε ζώνη 100 μέτρων περιμετρικά αυτών, είναι υποχρεωμένοι να προβούν στον άμεσο καθαρισμό και την κοπή των χόρτων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί, όπως αναφέρει, σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται κοντά στο αισθητικό δάσος και στις υπόλοιπες δασικές εκτάσεις του Δήμου, ενώ προειδοποιεί πως σε περίπτωση μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας, οι υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν στις κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία όπως την επιβολή προστίμου και την ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.