Έως 15 Μαΐου η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

on .

PETRELAIO

• Στα πιο χαμηλά επίπεδα 10ετίας έχει πέσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί σπεύδουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει από ποια τιμή θα ξεκινήσει και πάλι η διάθεσή του το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Μάλιστα, την παράταση της χρονικής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) μέχρι και την 15η Μαΐου, όπως είχε προαναγγείλει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη ρύθμιση επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.
Τις τελευταίες μέρες η τιμή του πετρελαίου ακολουθεί σταθερά καθοδική πορεία, καθώς το περασμένο Σάββατο υπήρχαν καταναλωτές στα Γιάννενα που το προμηθεύτηκαν με 69 λεπτά το λίτρο!
Βέβαια, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στη χώρα μας και του γενικού «lockdown», δεν είναι εύκολο για τους περισσότερους καταναλωτές να εξασφαλίσουν χρήματα για να αγοράσουν αυτή την περίοδο πετρέλαιο. Ωστόσο σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων Γ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι η ζήτηση αυξήθηκε κατά 50%!