Εξηγήσεις ΟΚΠΑΠΑ για τη δωρεά των 50.000 δολαρίων

on .

OKPAPA SHMA

• Εξηγήσεις για τη δωρεά του Ιδρύματος «Open Society Foundation»  (του Τζόρτζ Σόρος) που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων δίνει με χθεσινή του ανακοίνωση ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως αναφέρει όταν ενημερώθηκε για τη θετική του ανταπόκριση στο αίτημα του Δημάρχου Μ. Ελισάφ,  « προχωρήσαμε στη διαδικασία του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου  του Ν.Π.Δ.Δ.  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. δια περιφοράς, η όποια έγινε και με ομόφωνη απόφασή   του  αποδέχτηκε την δωρεά».
Όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων, ο ΟΚΠΑΠΑ προσθέτει ότι η διαχείρισή τους θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, ήτοι  «αναμόρφωση προϋπολογισμού, αποδοχή και έγκριση  από το Διοικητικό Συμβούλιο, έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών  και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας». Ως προς την αξιοποίηση των χρημάτων, ο ΟΚΠΑΠΑ, εξηγεί πως θα χρησιμοποιηθούν «για συγκεκριμένες   ανάγκες    που έχουν να κάνουν με τρόφιμα, φάρμακα, υπερωρίες  προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας  και μέσα μετακίνησης. Δεν υπάρχει  καμιά απολύτως δέσμευση  για οτιδήποτε άλλο, όπως υπαινίχθησαν οι  Δημοτικές Παρατάξεις με σχετικές τους ανακοινώσεις για το θέμα αυτό».
Καταλήγοντας προσθέτει:
«Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας για στήριξη όσων έχουν ανάγκη με την βοήθεια όλου του προσωπικού όλων των δομών του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.
Όσοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι δικαίωμά τους να το κάνουν. Εμείς δεν θα μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».