Γονείς στρατιωτών του Περάματος ανησυχούν για μετάδοση του ιού!

on .

STRATIOTES

Πολλά και διάφορα μέτρα – και σωστά - παίρνονται για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας και ο εγκλεισμός στα σπίτια, έχει σκοπό να μηδενιστεί ο συγχρωτισμός των πολιτών για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης!
Ακόμα και από τις φυλακές αποφυλακίζονται όσοι έχουν μικρά υπόλοιπα ποινής για να αποσυμφορηθούν στα πλαίσια της προστασίας των κρατουμένων, οι οποίοι μπορεί να καταδικάστηκαν με στέρηση της ελευθερίας τους, όχι όμως με έκθεση σε μεγάλο κίνδυνο της υγείας τους.
Στο Στρατόπεδο Περάματος 
Γι’ αυτό και στο Στρατό, πολύ περισσότερο, θα πρέπει να ισχύει η ίδια τουλάχιστον κοινή λογική για τη λήψη υγειονομικών μέτρων. Όμως, όπως μας καταγγέλλουν γονείς στρατιωτών, ενώ οι Μονάδες τους θα έπρεπε να δώσουν μέχρι και υποχρεωτικά τις άδειες για να απομονωθούν στα σπίτια τους όσοι στρατευμένοι έχουν στην περιοχή, ώστε να αποσυμφορηθεί το στρατόπεδο Περάματος, αντ’ αυτού τους υποχρεώνουν να κοιμούνται ανά 20 και 30 στους θαλάμους, παρέα με όσους πηγαινοέρχονται συχνά στον Έβρο, όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολλαπλάσιος! 
Και το... άκρον άωτον της υποκρισίας είναι ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας τους υποχρεώνουν να περιφέρονται στο στρατόπεδο, σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον!..
Οι ίδιοι γονείς, μας λένε, ότι ο νέος Ταξίαρχος φάνηκε ανένδοτος σε παραινέσεις γονέων και φορέων για αποσυμφόρηση του στρατοπέδου, με κάθε πρόσφορο τρόπο. 
Τεράστιες οι ευθύνες!
Δεν γνωρίζουμε τις γενικές εντολές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του ΓΕΣ, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι αντίθετες από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης.
Ο κίνδυνος και η ευθύνη είναι μεγάλη αν βρεθεί ένα κρούσμα στο στρατόπεδο και νοσήσουν όλοι!
Τότε βέβαια θα είναι πολύ αργά, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και οι ευθύνες θα είναι προσωπικές και τεράστιες.
Αυτό που έλεγαν κάποτε ότι «εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο Στρατός», δεν μπορεί σήμερα να χαρακτηρίζει ένα σύγχρονο στρατόπεδο σε μία Δημοκρατική χώρα, αναβιώνοντας πρακτικές του παρελθόντος. 
Ας ελπίσουμε ότι θα εισακουστούν οι γονείς των στρατευμένων και όλα στο στρατόπεδο θα κυλήσουν ομαλά, προπαντός δε... υγιεινά!
Η μετακίνηση στον Έβρο...
Εξάλλου, όπως καταγγέλθηκε από γονέα στο γιαννιώτικο κανάλι ITV και δημοσίευσε η «Ελευθερία»: «Περίπου 160 στρατιώτες επρόκειτο να επιβιβαστούν για να εκτελέσουν υπηρεσία σε μονάδες του Έβρου. Και για την τήρηση των μέτρων πρόληψης είχε ζητηθεί η διάθεση επτά λεωφορείων, ώστε σε κάθε ένα από αυτά να επιβιβάζονται μέχρι 25 άτομα.
Όμως σύμφωνα με την καταγγελία στο στρατόπεδο Περάματος το πρωί της Παρασκευής έφθασαν μόνο τέσσερα λεωφορεία με τον αριθμό των επιβατών σε κάθε λεωφορείο να φτάνει τους 45»!
«Για ποια μέτρα πρόληψης και ποιες ασφαλείς μετακινήσεις μιλά το Υπ. Υγείας, όταν έχουν αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε στρατιώτες;», αναρωτιέται ο Αλ. Παπαδόπουλος που υπογράφει το ρεπορτάζ.