Μέτρα προστασίας στο Στρατό ζητά και η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου

on .

FANTAROI1

• Να ληφθούν επιπλέον  μέτρα προστασίας για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους από την πανδημία  του κορωνοϊού ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις. 
Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή της (την υπογράφουν ο Πρόεδρος, Ταγματάρχης Γεώργιος Θεοδώρου και ο Γεν. Γραμματέας ΕΜΘ Αλχίας Παναγιώτης Στρατσιάνης), προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, την οποία κοινοποιούν και στους βουλευτές της Ηπείρου ζητά:
- Να προβλεφθεί από το ΥΠΕΘΑ κονδύλι για «Ατομικά μέτρα προστασίας προσωπικού  από την πανδημία COVID-19 « από τα οποία άμεσα θα χορηγηθούν σημαντικά ποσά αναλόγως την δύναμη των Μονάδων για ατομικά μέσα προστασίας προσωπικού (Μάσκες –γάντια –αντισηπτικά –απολυμαντικά κλπ).
-  Ειδική μέριμνα στους συναδέλφους που εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες με άμεση χορήγηση πέραν των ανωτέρω και καθημερινή απολύμανση των χώρων που διαβιούν, τόσο οι ίδιοι όσο και το υπόλοιπο προσωπικό που εκτελεί υπηρεσίες. Η απολύμανση να γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία που ήδη υπάρχουν.
-   Να δοθεί άμεση λύση  με τις προσωρινές διαθέσεις οπλιτών θητείας σε άλλες περιοχές της Πατρίδας,  ώστε να αποφεύγεται η συνεχής μετακίνηση προσωπικού από την περιοχή μας και ο συγχρωτισμός του με προσωπικό  που υπηρετεί σε άλλες περιοχές (Έβρος –άλλες υπηρεσιακές ανάγκες).
-   Άμεση αναστολή εκτέλεσης υπηρεσιών  στα  κέντρα μεταναστών Κατσικά και Δολιανών που η Ένωσή έχει ζητήσει την κατάργησή τους με σειρά εγγράφων.
-    Η  υπενθύμιση στις  τοπικές αστυνομικές αρχές  ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εξαιρείται της απαγόρευσης μετακίνησης  όταν εκτελεί τα καθήκοντά του, διότι αναφέρθηκε περιστατικό ελέγχου σε συνάδελφο που εξήλθε  μετά από εκτέλεση υπηρεσίας στον οποίο ζητήθηκαν έγγραφα για την πιστοποίηση αυτής.
-   Να χορηγηθούν  ειδικές στολές  στο προσωπικό που από την φύση των καθηκόντων του καλείται ως συνοδηγός ή οδηγός να μεταφέρει ύποπτα περιστατικά στο ΣΤΕΠ της περιοχής μας.
-  Τέλος η άδεια ειδικού σκοπού που ζήτησε να χορηγηθεί  στα μόνιμα στελέχη η Ομοσπονδία για την εορτή του Πάσχα, να επεκταθεί  και στους οπλίτες θητείας ώστε να αποφευχθεί  η παρουσία  αριθμού οπλιτών σε θαλάμους, κάτι που γίνεται μετά την αναστολή των εξόδων και  των αδειών σε αυτούς, παρά την προσπάθεια  όλων των διοικήσεων που έχουν εξαντλήσει κάθε μέσο αποφυγής  συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού οπλιτών.