Έως και 60% η πτώση πωλήσεων στα καύσιμα λόγω κορωνοϊού

on .

BENZINADIKO

• Την άμεση ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δημοτικά τέλη) και τις ανάλογες πρόνοιες για τους εργαζόμενους, ζητά γα μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, με επιστολή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, Εργασίας Γ. Βρούτση.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι βενζινοπώλες «από την έναρξη των αυστηρών μέτρων και του κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων, είχαμε  κατακόρυφη μείωση, μέχρι και 60%, των πωλήσεων καυσίμων από τα πρατήρια. Τα δε νέα μέτρα καθολικής σχεδόν απαγόρευσης των μετακινήσεων, έπληξαν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση με συνέπεια τη μείωση των πωλήσεων μέχρι και στο 90% της κανονικής περιόδου».
Παράλληλα η Ομοσπονδία τονίζει ότι «είναι ανάγκη να καθοριστεί ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες, 7 π.μ.-7 μ.μ., αρκούν αυτές οι ώρες για να εφοδιάζονται τα λιγοστά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων να μην βρίσκονται στη βορά των ληστών κατά τις νυχτερινές ώρες και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές».