Καλά κλεισμένες οι σακούλες στους κάδους απορριμμάτων

on .

SKOYPIDIA KADOI GEMATOI

• Τη συμβολή και των πολιτών στην προσπάθεια που δίνουν καθημερινά οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών να διατηρήσουν την πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες καθαρές, ζητά η Δημοτική Αρχή, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, που κάνει έτσι κι αλλιώς πιο δυσκολη την κατάσταση. 
Σ’ αυτό το πλαίσιο τους καλεί να αποφεύγουν την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων εντελώς ανεξέλεγκτα αλλά και να μεριμνούν ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Παράλληλα, ενημερώνει ότι όλα τα μέσα ατομικής προστασίας που χρησιμοποιούνται αυτό το διάστημα, όπως γάντια, μάσκες, απολυμαντικά και μαντήλια απολύμανσης, δεν ανακυκλώνονται. Γι’ αυτό και θα πρέπει να τοποθετούνται στις σακούλες με σύμμεικτα απορρίμματα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πετιούνται ανεξέλεγκτα, όπως διαπιστώνεται σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμους. 
Οι σακούλες των απορριμμάτων θα πρέπει να είναι πολύ καλά κλεισμένες. Πρέπει να τοποθετούνται εντός των κάδων, ώστε να μην υπάρχει επαφή με διερχόμενους πολίτες. Το διάστημα αυτό δεν θα πρέπει να αφήνονται σακούλες στα πεζοδρόμια.
«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μεριμνήσουν και οι ίδιοι με την τήρηση των βασικών κανόνων που απαιτούνται στις ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες που διανύουμε», καταλήγει η ανακοίνωση – έκκληση.