Οι φοιτητές Ιατρικής Ιωαννίνων στη μάχη κατά του κορωνοϊού!

on .

IATRIKH SXOLH PINAKIDES 29 10 17

• Κανένας δεν περισσεύει στη μάχη κατά της μάστιγας του κορωνοϊού που το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθεί. Και καθώς τα όρια του ΕΣΥ είναι πολύ συγκεκριμένα, τόσο σε δομές όσο και σε προσωπικό, ιδιαίτερη αξία αποκτά κάθε πρωτοβουλία στήριξής του με οποιοδήποτε τρόπο.
Τέτοια πρωτοβουλία είναι το κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων προς όσους φοιτητές βρίσκονται στο πέμπτο και έκτο έτος αλλά και τους απόφοιτους να βοηθήσουν στα δημόσια νοσοκομεία. Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών για την ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Κάλεσμα σε φοιτητές
Κάλεσμα συμμετοχής στη μάχη κατά του κορωνοϊού απευθύνει ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «εμείς οι τελειόφοιτοι και οι απόφοιτοι της Ιατρικής βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας και έχοντας επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα καλούμε κάθε φοιτητή, φοιτήτρια που βρίσκεται στο 5ο - 6ο έτος, όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουμε με οργανωμένο τρόπο, με δεδομένο τις γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουμε στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας»! 

Τα νοσοκομεία «πάσχουν»!
Ο Σύλλογος σπεύδει παράλληλα να επισημάνει την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα Υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία στην χώρα μας, τα οποία, όπως αναφέρει, «πάσχουν» από τη χρόνια υποστελέχωση, αφού τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό φτάνουν τις 30.000 ενώ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ανύπαρκτη.