Ξεκινούν οι τηλεδιασκέψεις και στο Δήμο Ιωαννιτών

on .

DHMARXEIO

• Έτοιμος να μεταβεί στην εποχή της τηλεργασίας δηλώνει και ο Δήμος Ιωαννιτών. Το Τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσαν όλες τις ενέργειες που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και την συνέχιση λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Έτσι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος γίνεται ένας από τους πρώτους στην Ελλάδα που αξιοποιεί όλες τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που παρέχουν ώστε εν μέσω της επιδημίας να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, να προστατεύει την υγεία των εργαζομένων του και να λειτουργεί τα συλλογικά του όργανα με όλες τις δυνατότητες που δίνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος με την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών ο Δήμος είναι έτοιμος να συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες στους δημότες καθώς και να προχωρήσει τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν όλους μας.
Μεθαύριο, Πέμπτη θα γίνει «εικονική» συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Με πρωτοβουλία του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργου Αρλέττου συγκαλείται στη 1 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή ώστε να γίνει δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη με σκοπό την αξιολόγηση από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής των διαδικασιών που σχετίζονται με τις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις και την ψηφοφορία.  Έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα για όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου να διενεργούνται μέσω τηλεδιάσκεψης και να συνεχίσουν το έργο τους. 
Παράλληλα προχωρά ο ορισμός και η εκπαίδευση των Συντονιστών οργανικών μονάδων του Δήμου οι οποίοι θα αξιοποιούν την δυνατότητα τηλεδιασκέψεων ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη λειτουργία των υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Δήμου.