Τρία σενάρια επί τάπητος για να μη χαθεί η σχολική χρονιά!

on .

SXOLEIO ADEIA TAKSH

• Δε θα χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο. Αυτό διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, πιθανώς να επεκταθεί το σχολικό έτος, ενώ για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ανέφερε ότι στόχος είναι να γίνουν όσο πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία διεξαγωγής τους. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έδωσε παράλληλα ιδιαίτερο βάρος στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. 

Σχολεία - Πανελλαδικές
Στα εναλλακτικά σχέδια που καταστρώνονται από το υπουργείο Παιδείας για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού αναφέρθηκε χθες η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.
Η Υπουργός έκανε λόγο για πιθανή επέκταση του σχολικού έτους, μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων ή, τέλος, μείωση της εξεταστέας ύλης. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές, σημείωσε ότι στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στη σταθερή ημερομηνία έναρξης».
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, αυτό που προέχει στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και γι’ αυτόν το λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων, τους οποίους, όπως είπε, «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».
Δήλωσε δε πως η εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς έλαβαν μέρος ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Η Σοφία Ζαχαράκη
Τη διαβεβαίωση ότι γίνονται όλες οι προσπάθειες για να διενεργηθούν οι Πανελλαδικές όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία παρείχε και η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η κ. Ζαχαράκη σημείωσε: «Θα εξαντληθούν οι προσπάθειες οι ημερομηνίες να είναι πιο κοντά σε αυτές που είναι προγραμματισμένες», τόνισε ωστόσο ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα υπάρχει στη χώρα.
Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως «το πολύ σημαντικό είναι στα νούμερα των παιδιών που εγγράφονται στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο».