Έτοιμη να υποδεχθεί πελαργούς η φωλιά στο Τζαμί Καλούτσιανης

on .

TZAMI FOLIA PELARGON KATHARISMOS 22 3 20

• Έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους… ενοίκους της είναι η φωλιά των πελαργών στον μιναρέ του τζαμιού στην Καλούτσιανη, καθώς συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών με την συνδρομή της Πυροσβεστικής ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό της.
Στη συγκεκριμένη φωλιά πέφτουν κλαδιά από τα δέντρα που βρίσκονται στην περιοχή και γι’ αυτό κάθε χρόνο ο Δήμος μεριμνά για τον καθαρισμό της ώστε οι φτερωτοί φίλοι της πόλης να την βρουν έτοιμη για την εγκατάστασή τους.
Ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ήταν μία από τις πιο όμορφες παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου και ευχήθηκε ο ερχομός των πελαργών και της άνοιξης να φέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα που έχει διαταραχθεί εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. 
Παρών στην διαφορετική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουμε ότι οι πελαργοί έρχονται στη φωλιά περί την 25η Μαρτίου. Ας ελπίσουμε ότι φέτος, εκτός από την όμορφη εικόνα τους στην Εθνική μας επέτειο, η παρουσία τους θα είναι και ένας καλός οιωνός για την γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα μακριά από τον κορωνοϊό!».
Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του ευχαριστεί την Πυροσβεστική για την συνδρομή της στον καθαρισμό της φωλιάς των πελαργών.