Ειδικό κοντέινερ για εθελοντική αιμοδοσία από σήμερα έξω απο την Περιφέρεια Ηπείρου

on .

AIMODOSIA

• Έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες, σε συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών έκανε πριν λίγες μέρες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), καθώς η μείωση των αποθεμάτων αίματος είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας. 
Σ’ αυτό το πλάισιο, η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα διοργανώνει από σήμερα Παρασκευή (και από 9 π.μ. έως 3 μ.μ.) εθελοντική Αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ που έχει τοποθετηθεί γι’ αυτό το σκοπό έξω από το Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Κεντρική Πλατεία. 

Απαιτείται συστράτευση 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας «η επιλογή αυτή προκρίθηκε από το γεγονός πως οι χώροι των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων είναι ήδη επιφορτισμένοι με το μεγάλο βάρος της υποδοχής και αντιμετώπισης όλων των περιστατικών που παρουσιάζονται και επιπλέον απαιτείται να αναζητηθούν άλλοι ασφαλείς τρόποι για να εξασφαλίσουμε τα πολύτιμα αποθέματα σε αίμα.
»Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεθοδικό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται στα Νοσοκομεία για αίμα και στην πρόσκληση – έκκληση καλούνται να συστρατευθούν όλοι οι πολίτες, είτε είναι εθελοντές αιμοδότες ή όχι».
Παράλληλα επισημαίνεται πως για όσο διάστημα διαρκέσει η δράση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ καθώς και οι απαγορεύσεις που προβλέπονται από τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Έκκληση από την «Ενότητα Πολιτών»
Έκκληση στους πολίτες των Ιωαννίνων να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες όπου η ανάγκη για αίμα γίνεται όλο και πιο μεγάλη, απευθύνει με ανακοίνωσή της και η «Ενότητα Πολιτών». 
Ο επικεφαλής της παράταξης Θ. Μπέγκας κάνει γνωστό ότι προτίθεται να ενεργοποιήσει άμεσα τα μέλη της «Ενότητας Πολιτών», προκειμένου να στηρίξουν προσωπικά τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.