Αυξάνονται τα δείγματα προς εξέταση από την Ήπειρο

on .

KORONAIOS PANEPISTHMIAKO NOSOKOMEIO

• Μέρα με την ημέρα αυξάνει και στην Ήπειρο η πίεση που ασκείται από την διάδοση του κορωνοϊού στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μπορεί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να βρίσκονται ακόμη σε χαμηλό επίπεδο -τρία- ωστόσο άρχισαν να καταγράφονται ολοένα και περισσότερα ύποπτα περιστατικά. 
Στο «χορό» έχουν μπει τα Γιάννενα, η Άρτα και η Θεσπρωτία. Το τρίτο κρούσμα, αυτό που εντοπίστηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, φαίνεται ότι είναι και το σοβαρότερο. Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, είναι διασωληνομένος και η κατάστασή του κρίνεται βαριά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει και επιβαρημένο ιστορικό υγείας.  
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται και το δεύτερο κατά σειρά κρούσμα που είχε εντοπιστεί, ενώ η γιατρός παραμένει σε καραντίνα σπίτι της. Σαφής εικόνα δεν μπορεί να υπάρξει όμως καθώς υπάρχουν αρκετά δείγματα που έχουν σταλεί από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ως και τρία από το Νοσοκομείο Φιλιατών για τα οποία δεν είχαν ληφθεί μέχρι χθες το μεσημέρι απαντήσεις από τα εργαστήρια στα οποία έχουν σταλεί. 
Θετικό είναι το γεγονός πως πέντε δείγματα που παρελήφθησαν από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» είναι αρνητικά, την ίδια ώρα όμως στη μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται άλλα έξι άτομα για τα οποία αναμένονται οι εξετάσεις. 
Σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου της Άρτας έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον ηλικιωμένο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, καθώς επρόκειτο για νοσηλευόμενο ασθενή και ο οποίος είχε έλθει σε επαφή με γιατρούς και νοσηλευτές. 
Έτσι από χθες όσοι από το προσωπικό ήλθαν σε επαφή μαζί του χωρίς τα προβλεπόμενα προστατευτικά μέτρα θα παραμείνουν σπίτια τους για ένα επταήμερο. 
Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών που είχε και εκτός νοσοκομείου ο ασθενής, ο οποίος έχει επιβαρημένο ιστορικό υγείας.  
Να σημειωθεί ακόμη ότι το Νοσοκομείο Άρτας- ανεξάρτητα των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από το προσωπικό που είχε έλθει σε επαφή με τον νοσηλευόμενο ασθενή- αναμένει απαντήσεις και για άλλες πέντε περιπτώσεις.