Μαθήματα εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO PINAKIDES

• Μαθήματα θα αρχίσουν ξανά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά την 25η Μαρτίου, δηλαδή από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας κι έπειτα, μόνο που δεν θα είναι ίδια μ’ εκείνα που γίνονταν μέχρι πρόσφατα.
Πρόκειται για μαθήματα εξ αποστάσεως προκειμένου να συνεχιστεί έστω και μ’ αυτό τον τρόπο η εκπαιδευτική διαδικασία στο ανώτατο ίδρυμα της Ηπείρου, τα οποία δρομολογεί η Επιτροπή Οργάνωσης και Υποστήριξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η Επιτροπή έχει προβεί, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τμημάτων, σε όλες τις απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες για την έναρξη των μαθημάτων μετά την 25η Μαρτίου. Ζητάει δε από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου μέχρι τις 30 του μήνα να ανακοινώσουν τα μαθήματα διδασκαλίας εξ αποστάσεως καθώς και τα μαθήματα που δεν θα παρέχονται με τον τρόπο αυτό, αιτιολογημένα.

Ανοιχτό το ίδρυμα
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Πρυτανείας, «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές θα παραμείνει ανοικτό, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, ακόμη και με προσωπικό ασφαλείας καθώς και εργασία από απόσταση. Η λειτουργία του Ιδρύματος θα συνεχίσει με όσους τρόπους είναι διαθέσιμοι τεχνολογικά». 
Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι για την ολοκλήρωση του τρέχοντος εξαμήνου σπουδών θα δοθεί χρονική παράταση, ιδιαίτερα για τα εργαστηριακά μαθήματα και τις κλινικές, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 
Η Πρυτανεία καταλήγοντας επισημαίνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού «τηρούμε σχολαστικά όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, φροντίζουμε και προσέχουμε την υγεία μας και τις οικογένειές μας».