ΥΠHΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

on .

DHMOS DODONHS AFHSA KORONOIOS

Ο Δήμος Δωδώνης

• Εντατικοποιεί ο Δήμος Δωδώνης τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα, προχωράει σε καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν, σε καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωση τους, σε  εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Επίσης προβλέπεται η δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι, η συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες (Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων) ανάλογα με τις ανάγκες τους, η  παροχή ψυχοκοινωνικής  υποστήριξης για την διαχείριση του άγχους και των υπόλοιπων συναισθημάτων που μπορεί να βιώνει ο κάθε δημότης από τους ειδικούς ψυχικής υγείας κ.λ.π..
*Για την εξυπηρέτησή τους ο Δήμος Δωδώνης καλεί τους δημότες να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα: α) Βοήθεια στο Σπίτι: 2654360144 από τις 07:30 έως 15:00, β) Κέντρο Κοινότητας: 2654360113 από τις 08:00 έως τις 16:00, γ) Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, κ. Βασίλης Χήρας: 6979660569, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Δήμος Ζίτσας

Στην ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας προχωρά και ο Δήμος Ζίτσας. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι του  προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Κοινότητας αναλαμβάνουν, να καταγράψουν τις ανάγκες ευπαθών ομάδων ή ατόμων, που αφορούν στη διατροφή και την υγεία τους και μεριμνούν για την εξυπηρέτησή τους.
Όσοι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι) μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15.00 στα τηλέφωνα: 2651365903-2651365901-2651360243 καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να στέλνουν  τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του  προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Κοινότητας θα μεριμνούν για την εξυπηρέτησή τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και την παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως  πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω των δημοτικών υπηρεσιών και των ΚΕΠ.
•Στη διάθεση των πολιτών παραμένουν όπως πάντα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαλισσόβας στο τηλ. 6942209542,ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλκιβιάδης Βότσικας στο τηλ. 6937150052 καθώς και ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στο τηλ. 6936744439.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Την καταγραφή των κατοίκων του που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες κατά δήλωση τους, που είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι, που δεν υπάρχει οικείο περιβάλλον που να μπορεί να τους εξυπηρετήσει ξεκίνησε ο Δήμος Ηγουμενίτσας. 
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχυμένο με προσωπικό από τις υπηρεσίες του Δήμου και του ΠΑΚΠΠΟ, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, θα εξυπηρετεί τους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν καθώς και τους άπορους και τους οικονομικά αδύναμους για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, διεκπεραίωση αιτημάτων (παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ κ.λ.π..

Ο Δήμος Ζηρού

Tην εφαρμογή προγράμματος  φροντίδας και υποστήριξης ατόμων που για λόγους υγείας  αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες κατά δήλωση τους αρχίζει άμεσα ο Δήμος Ζηρού,  Άτομα με αναπηρία, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, αλλά και όσοι είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι και δεν υπάρχει οικείο περιβάλλον που να μπορεί να τους στηρίξει και να τους εξυπηρετήσει καλούνται να τηλεφωνούν για να δηλώσουν τις ανάγκες τους στα εξής τηλέφωνα: Φιλιππιάδα: 2683 0 22093 (ώρες 8 π.μ. -3 μ.μ.). Θεσπρωτικό: 2683 0 32766 (ώρες 8 π.μ. – 3 μ.μ.).  Η υποστήριξη θα παρέχεται μέσω των υπηρεσιών προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τις οποίες ο Δήμος και η ΚΕ.ΔΗ.ΖΗ,  φροντίζουν για την ενίσχυσή τους.