ΜΑΞΙΜΟΣ: Υπακούμε όλοι μας στους νόμους του Κράτους!

on .

MAKSIMOS IOANNINON

• Πλήρης είναι η συμμόρφωση της Μητρόπολης Ιωαννίνων στις επιταγές της Κυβέρνησης, η οποία, μετά από μία περίοδο… παλινωδιών από πλευράς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.
Αυτό επισημαίνει σε χθεσινή του εγκύκλιο ο Μητροπολίτης Μάξιμος, καλώντας τους πιστούς, έπειτα από την ξεκάθαρη εντολή του Πρωθυπουργού, να υπακούσουν στους νόμους του κράτους, σε μία προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καμία ακολουθία
«Παρά την Συνοδική Απόφαση περιορισμού των λατρευτικών καθηκόντων μας στους ιερούς ναούς, η Πολιτεία διά στόματος του κ. Πρωθυπουργού, απεφάσισε την πλήρη αναστολή όλων των λειτουργικών πράξεων με τη συμμετοχή του λαού έως της 30ης Μαρτίου τρέχοντος έτους», τονίζει στην εγκύκλιό του ο κ. Μάξιμος. 
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως «οφείλουμε ως Έλληνες πολίτες να υπακούσουμε στους νόμους του κράτους σε μία προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας». Όπως λοιπόν ξεκαθαρίζει, μέχρι τις 30 Μαρτίου δεν τελείται καμία ακολουθία με παρουσία κόσμου, ενώ τυχόν προηγιασμένος Άρτος θα καταλυθεί από τον λειτουργό εντός του ιερού βήματος, χωρίς άλλη παρουσία. 
Παράλληλα, αναβάλλονται οποιαδήποτε προγραμματισμένα μυστήρια. Οι κηδείες θα τελούνται εντός του ναού σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ τα μνημόσυνα θα γίνονται επί του τάφου με ανάγνωση τρισαγίου. Τέλος, κάνει γνωστό πως οι Μονές της επαρχίας μας θα παραμείνουν κλειστές για τους προσκυνητές.

«Θα σταθούμε όρθιοι…»
Κλείνοντας την εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας προς τους πιστούς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «θα σταθούμε όρθιοι σε αυτή τη δοκιμασία, στηρίζοντας τους ανθρώπους στην πίστη, εφαρμόζοντας ό,τι οι επιστήμονες μας λένε για λόγους αγάπης προς τον πλησίον, ώστε όλοι μαζί, σύντομα, να αναπέμψουμε λατρεία δοξολογίας προς τον τρισάγιο Θεό και με υγεία να επανέλθουμε στους ρυθμούς της ζωής μας, με τον εφιάλτη της πανδημίας να αποτελεί πλέον παρελθόν».