Φοιτητές του Πανεπ. Ιωαννίνων αποκλείστηκαν στην Ισπανία!

on .

PANEPISTHMIO GLYPTO 8 1 19

• Αποκλεισμένοι στην Ισπανία, η οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα λόγω του κορωνοϊού, βρίσκονται είκοσι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την συγκεκριμένη χώρα.
Με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ζητάει τον επαναπατρισμό των φοιτητών οι οποίοι βρίσκονται στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus+. 
Μιλώντας για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αλμπάνης τόνισε πως πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν για το Πρόγραμμα Ιανουάριο, Φεβρουάριο, ενώ 3 - 4 από αυτούς αναχώρησαν στις αρχές Μαρτίου. Μάλιστα, ο Πρύτανης διευκρίνισε σχετικά πως οι συγκεκριμένοι φοιτητές έφυγαν με δική τους ευθύνη και παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το Πανεπιστήμιο και το γραφείο Erasmus να μην το κάνουν γιατί ενδεχόμενα θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες. Τώρα, όπως πρόσθεσε, «ζητάνε όλοι να επιστρέψουν γιατί προφανώς τα πράγματα είναι άσχημα».

Για τα μέτρα…
Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστήμιο ο κ. Αλμπάνης ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει δώσει με πράξη του Πρύτανη αναλυτικές οδηγίες για την λειτουργία της Διοίκησης. Τα προβλήματα μας, είναι ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα Γιάννενα, για να κερδίζεται χρόνος. Μέχρι στιγμής, έχουμε περιοριστεί στην Ήπειρο σε δύο κρούσματα. Έχει μείνει ένας μικρός αριθμός φοιτητών που δεν έχουν φύγει από τα Ιωάννινα και μένουν στις εστίες. Η φροντίδα μας είναι για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των φοιτητών».