Τα Γιάννενα «συμμορφώθηκαν» με τα μέτρα προστασίας μας!

on .

PEZODROMOS MELANIDH ADEIOS 16 3 20

• Σε ρυθμούς… κορωνοϊού κινούνται οι Ηπειρώτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των ειδικών που ζητούν περιορισμό των μετακινήσεων και φυσικά αποφυγή των συναθροίσεων.

Η εικόνα των άλλοτε πολύβουων δρόμων και πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και στο παραλίμνιο, από το Σάββατο, έδωσαν τη θέση τους στην απόλυτη ερημιά, μετά τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για να μειώσει την εξάπλωση της νόσου. 
Από αύριο που θα κλείσουν και όλα τα εμπορικά καταστήματα – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – αναμένεται να μειωθεί στο ελάχιστο η παρουσία πολιτών στους δρόμους. 
Και χθες Δευτέρα όμως η κίνηση ήταν περιορισμένη στην πόλη. Τα καταστήματα στην πλειοψηφία τους άδεια (πολλά έχουν ήδη βάλει λουκέτο), ενώ και όσοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους και σε καταστήματα, είχαν λάβει οι περισσότεροι μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια). 
Ίδια εικόνα και στα πιο πολλά χωριά, καθώς οι απαγορεύσεις ισχύουν για όλη τη χώρα. Τα καφενεία ή είναι κλειστά ή σερβίρουν καφέ μόνο «στο χέρι».