Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το κοινό να εμπιστεύεται τις επιστημονικές πληροφορίες…

on .

TSIORDAS SOTHRHS

• Περιορισμό του συγχρωτισμού και των μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ήταν για μια ακόμη φορά το μήνυμα που πέρασε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την χθεσινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. 
Παράλληλα, επειδή πολλά ακούγονται γενικώς, τόνισε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού εξακολουθεί να είναι μέσω αεροσταγονιδίων και όχι αερογενής. 
Μάλιστα ο ειδικός λοιμωξιολόγος έδωσε απαντήσεις και σχετικά με τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασθενείς με κορωνοϊό, εκτιμώντας ότι «ασφαλέστερη και μετά από την καθοδήγηση του οικογενειακού γιατρού είναι η χρήση παρακεταμόλης, μέχρι να αποσαφηνιστεί αν τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν ή να αυξήσουν την προδιάθεση για μια πιο σοβαρή νόσο».
Επίσης, τόνισε πως ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες μία συσχέτιση με τα φάρμακα για την αυξημένη πίεση. «Και εδώ πρέπει να πούμε ότι κάποια από τα πολύ κοινά φάρμακα για την πίεση τα οποία οι ασθενείς τα παίρνουν σε συνεννόηση με τους καρδιολόγους τους, δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης και ίσως μάλιστα να δρουν και προστατευτικά», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
Ακόμη, επισήμανε ότι δεν πρέπει κανείς να διακόπτει μακροχρόνιες θεραπείες και πρέπει να βρίσκεται σε συνεννόηση με το γιατρό του. «Το κοινό να εμπιστεύεται τις επιστημονικές πληροφορίες. Να μη σπεύδει να διακόψει αγωγή που παίρνει για χρόνια χρονιά νόσο η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του», σημείωσε χαρακτηριστικά.