Σε δομές Υγείας η Μερόπη Τζούφη

on .

tzoufi

• Το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και την 1η ΤΟΜΥ επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Αρχικά, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον διοικητή του «Γ. Χατζηκώστα» Σπύρο Δερδεμέζη, ο οποίος τόνισε πως το νοσοκομείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει από την εξάπλωση της επιδημίας.
Σε παρόμοιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και η συνάντηση με τον διευθυντή Κωνσταντίνο Φώτο, ο οποίος ενημέρωσε πως η μονάδα προετοιμάζεται να συμβάλλει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά.
Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ιωαννίνων, για θέματα περίθαλψης και φροντίδας του πληθυσμού της πόλης.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας, όπως και την ενεργοποίηση όλων των βαθμίδων παροχής υπηρεσιών υγείας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού που νοσεί. Όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό, υπογράμμισε πως η πρόσληψη 2.000 ατόμων που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, όπως και οι μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, τις οποίες η κυβέρνηση «πάγωσε» από τον προηγούμενο Ιούλιο.