Κλειστά μέχρι 30 Απριλίου και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα

on .

reception

• Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ νέα απόφαση με την οποία επιβάλλεται το μέτρο  της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων έως και 30 Απριλίου λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ανέφερε για την απόφαση: «Η απόφαση της κυβέρνησης για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, είναι μια επιβεβλημένη και ορθή κίνηση».

Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Μόνο με ραντεβού θα λειτουργούν από σήμερα τα ΚΕΠ 

• Μόνο με ραντεβού θα μπορούν να επισκέπτονται στα ΚΕΠ από σήμερα,  Δευτέρα οι πολίτες, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι τα ΚΕΠ θα λειτουργούν 07:30 – 15:00 και πως το μέτρο της εξυπηρέτησης του κοινού μόνο με ραντεβού θα γίνει προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στις υπηρεσίες εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.

Ειδικό ταμείο για τον κορωνοϊό ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

• Τη δημιουργία ειδικού ταμείου 10 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορωνοϊό ζητά  με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με τους γιατρούς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

• Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους γιατρούς όλης της χώρας, άνοιξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με τηλεφωνικό helpdesk σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 9. π.μ. έως τις 9 μ.μ.
Ταυτόχρονα υπάρχει «κόκκινο» τηλέφωνο με ΕΟΔΥ ώστε το helpdesk να ζητάει άμεσα καθοδήγηση για κάθε γιατρό που χρειάζεται βοήθεια για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος. 
Ο ΠΙΣ έχει στείλει ήδη σχετική ενημέρωση σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και τους αριθμούς των τηλεφώνων. Και ξεκαθαρίζει ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι για το κοινό αλλά αυστηρά για τους γιατρούς και ως εκ τούτου δεν πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.

Εξιχνιάστηκε κλοπή κινητού  από αυλή σπιτιού στην Άρτα 

• Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου που έγινε το απόγευμα της 12-03-2020 στην πόλη της Άρτας. 
Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ημεδαπού συνεργού του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι εισήλθαν σε αυλή σπιτιού, από όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο ημεδαπής.