ΟΙ ΟΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

on .

perifereia

Μόνο τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά  η επικοινωνία με την Περιφέρεια Ηπείρου

Στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, με απόφαση του Περιφερειάρχη, οι πολίτες για το επόμενο διάστημα θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Σε  έκτακτες περιπτώσεις – και ΜΟΝΟ- θα μπορούν να προσέρχονται στις υπηρεσίες για άμεση επαφή με τους υπαλλήλους. 
 Ο Δήμος Ιωαννιτών 

Όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού λαμβάνει ο Δήμος Ιωαννιτών και απευθυνόμενος στους πολίτες επισημαίνει την ανάγκη να σεβαστούν όλοι τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης. Και τους καλεί εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι επείγουσας ανάγκης, να αποφεύγουν τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του Δήμου. Αν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμού, η απολύμανση των χεριών.
Για το διάστημα αυτό είναι προτιμότερο να επιλέγουν την ηλεκτρονική ή την τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για επείγοντα θέματα στις υπηρεσίες του Δήμου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή fax για όσο διάστημα είναι σε εφαρμογή τα προληπτικά μέτρα ως ακολούθως:
- Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ: fax 2651071999 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
- Δ/ΝΣΗ Κ.Ε.Π. - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΕΠ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: www.ermis.gov.gr
- ΚΕΠ 0322 Δ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: fax 2651070916 – 2651070173 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
- ΚΕΠ 0412 Δ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΗΣ: fax 2651085802 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- ΚΕΠ 0240 Δ.Ε. ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ: fax 2651092279 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- ΚΕΠ 0725 Δ.Ε. ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ: fax 2651094025 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- ΚΕΠ 0726 Δ.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: fax 2651360730 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
- Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: fax 2651001047 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
- Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ: fax 2651024861 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
- Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ: fax 2651064107 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
- ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ: fax 2651361100 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γενικές πληροφορίες: τηλ. 26513-61105.

Ο Δήμος Ζίτσας

Κάλεσμα στους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης  καθώς και να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις επισκέψεις τους προς τις υπηρεσίες του απευθύνει ο Δήμος Ζίτσας. Για τις επόμενες 15 ημέρες για την εξυπηρέτησή τους, οι δημότες καλούνται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Δήμου τηλεφωνικά ή μέσω mail. Η επικοινωνία γίνεται στο Τηλεφωνικό Κέντρο 2653360034 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.
«Η κατάσταση είναι σοβαρή και κανένα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνει το κράτος και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αποδώσει, αν οι πολίτες δεν υιοθετήσουν τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες», τονίζει στην ανακοίνωσή του. 

 O Δήμος Ζαγορίου

Μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Ζαγορίου, ο οποίος έχει προχωρήσει ήδη στην αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για το επόμενο διάστημα.
Όπως ανακοίνωσε, εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι επείγουσας ανάγκης θα πρέπει να αποφεύγουν τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ αν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμού και η απολύμανση των χεριών. Για το διάστημα αυτό οι δημότες είναι προτιμότερο να επιλέγουν την ηλεκτρονική ή την τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
• Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για επείγοντα θέματα στις υπηρεσίες του Δήμου στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου 2653360300, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στη Δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή fax (2653360323-328 –Διοικητική Υπηρεσία, 2653022537-Οικονομική Υπηρεσία & 2653360334 – Τεχνική Υπηρεσία).

Ο Δήμος Βορ. Τζουμέρκων

Σε μία σειρά προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού προχωρά και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Αποφασίστηκε να αναρτηθούν σε όλες τις κοινότητες ενημερωτικές οδηγίες, η συνεχής συνεργασία και αλληλοβοήθεια με το Κέντρο Υγείας Πραμάντων, η εγρήγορση των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» για την ενημέρωση των ευπαθών ομάδων και τον εντοπισμό ενδεχόμενων κρουσμάτων, η καθημερινή συνεργασία με τους ξενοδόχους, τους συλλόγους και τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές, καθώς και η τοποθέτηση σε όλους του δημοτικούς χώρους αντισηπτικών και απολυμαντικών.
Επίσης, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ενημερώνει τους δημότες και όλους του συνεργαζόμενους με τον Δήμο (προμηθευτές, αναδόχους έργων και υπηρεσιών κ.λπ.) ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του μπαίνουν σε κατάσταση υπολειτουργίας, λόγω απουσίας, βάσει των μέτρων, μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, αλλά και ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό.
*Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι το 2659360200 για το κεντρικό δημαρχείο (Πράμαντα) και τα 2659360000 και 2659360019 για τις υπηρεσίες Καλεντζίου.

Ο Δήμος Αρταίων

Σειρά προληπτικών μέτρων αποφάσισε ο Δήμος Αρταίων. Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία και  του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Πινακοθήκης, των κλειστών γυμναστηρίων και του κολυμβητηρίου, της αίθουσας γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο, των αποδυτηρίων και βοηθητικών χώρων των γηπέδων ποδοσφαίρου και τένις,  ακόμη και των παιδικών χαρών, των υπαίθριων πάρκων γυμναστικής, ενώ ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες έως 25 Μαρτίου.
Πέραν όλων αυτών, ο Δήμος Αρταίων, πραγματοποιεί απολύμανση των κλειστών χώρων (αποδυτήρια, βοηθητικοί χώροι, χώροι γραφείων) των γηπέδων ποδοσφαίρου, τένις και του κολυμβητηρίου, του αμαξοστάσιου αλλά και των οχημάτων του Δήμου Αρταίων, των δημοτικών υπηρεσιών (Δημαρχείο, Κοινωνικές Δομές, Νομικά Πρόσωπα, ΚΕΠ,  γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων), των  αγροτικών ιατρείων, παγκάκια πλατειών και στάσεων λεωφορείων.
Αυστηρές συστάσεις έχουν δοθεί και στις καθαρίστριες για την σχολαστική  καθαριότητα των δημοτικών υπηρεσιών και των ΚΕΠ.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων, οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα εξυπηρετούν πολίτες μέσω τηλεφώνου, e-mail, ενώ θα δέχονται πολίτες κατά το διάστημα 8:00-12:00, αποκλειστικά και μόνο για επείγουσες υποθέσεις.
Επιπλέον ο Δήμος με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι θα δέχονται τους πολίτες, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού, για την αποφυγή συνωστισμού. 

Ο Δήμος Πρέβεζας

Μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει λάβει και ο Δήμος Πρέβεζας. Μεταξύ άλλων, οι διάφορες συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση συστήματος τηλεδιάσκεψης που θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. 
Παράλληλα, οι ώρες προσέλευσης του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας και τα νομικά του πρόσωπα, εκτός του ΚΕΠ, περιορίζονται στο χρονικό διάστημα από 10.00 έως 13.00 στη διάρκεια του οποίου θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Το προσωπικό καθαριότητας των δομών του Δήμου που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Παιδικοί Σταθμοί κλπ.) θα χρησιμοποιηθεί με τα ίδια καθήκοντα για τις ανάγκες καθαριότητας και την τακτική απολύμανση των επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή εργαζόμενοι και κοινό στις υπηρεσίες που εξακολουθούν να λειτουργούν, ενώ οι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται σε εξωτερικό κοινόχρηστο στεγασμένο χώρο του Δήμου. 

Ο Δήμος Ζηρού
Στο πλαίσιο εφαρμογής προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, o Δήμος Ζηρού καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες  του χωρίς σοβαρό ή κατεπείγοντα λόγο. Για οποιοδήποτε θέμα παρακαλεί οι ενδιαφερόμενοι  πρώτα να επικοινωνούν τηλεφωνικά και μόνο εάν συντρέχει σοβαρός λόγος να προσέρχονται στο Δημαρχείο.