Πώς λειτουργούν οι δομές του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας

on .

KHFH 1 XRHSTOB

• Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των δομών του δίνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών με χθεσινή του ανακοίνωση. Όπως αναφέρει, έχει αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών από τις 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες. Στο χρονικό αυτό διάστημα το προσωπικό, που υπηρετεί στα ΚΑΠΗ, παρουσιάζεται κανονικά στην υπηρεσία του ή καλύπτει άλλες υπηρεσιακές ανάγκες. Οι ωφελούμενοι των ΚΑΠΗ μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τα αντίστοιχα Κέντρα ή της Υπηρεσίας, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους.
Οι επισκέψεις του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεχίζονται κανονικά και θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με τους ωφελούμενους, λόγω του ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ωφελούμενων ανήκουν στις ευάλωτες – ευπαθείς ομάδες, ενώ οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί καθώς και το ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Ιωαννιτών, θα παραμείνουν κλειστά έως και 24 Μαρτίου, πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών.
 Τέλος, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου, παραμένει κανονικά σε λειτουργία, ωστόσο, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, συνίσταται η παραμονή των ηλικιωμένων στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Συνιστάται δε στους πολίτες να προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΚΠΑΠΑ για εξυπηρέτηση για τις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις, αποφεύγοντας έτσι τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς και τον συνωστισμό στις υπηρεσίες.
***
•Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  καθώς και στα τηλέφωνα των αντίστοιχων Διευθύνσεων. Γραμματεία Προέδρου: τηλ. 2651054401, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας: τηλ. 2651054267, Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής: τηλ. 2651054262, Γραφείο Προγραμμάτων τηλ. 2651054405, Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού τηλ. 2651054061.
Και απολυμάνσεις…
Εξάλλου, στα πλαίσια  των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο ΟΚΠΑΠΑ ξεκίνησε από χθες  τις απολυμάνσεις στις δομές του. Η απολύμανση ξεκίνησε από την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΚΠΑΠΑ καθώς και του Κέντρου Κοινότητας και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί το πρόγραμμα απολύμανσης στα ΚΑΠΗ, στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ ΜΕΑ και στις άλλες δομές του Οργανισμού.