Αναβάλλεται επ’ αόριστον το πρωτάθλημα της Super League2

on .

PODOSFAIRO MPALA LOYKETO

• Η πανδημία του κορωνοϊού κυριαρχεί σε όλες τις πτυχές της ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Η μια μετά την άλλη αναβάλλονται όλες οι διοργανώσεις σε όλα τα σπορ, από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, μέχρι όλα τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα. Από το NBA της Αμερικής και την Euroleague μέχρι αναμετρήσεις της UEFA και άλλων αθλημάτων.
Στον ελληνικό αθλητισμό οι περισσότερες ομοσπονδίες είχαν ήδη ανακοινώσει την αναβολή όλων των αγώνων, με το ποδόσφαιρο να αποτελούσα μέχρι χτες το μόνο άθλημα που είχε περιοριστεί για την ώρα στη διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά, το λουκέτο θα είναι συνολικό και στο ποδόσφαιρο. Δεν θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της Super League 2 και φυσικά ο αγώνας Καραϊσκάκης Άρτας - ΠΑΣ Γιάννινα, ούτε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, ούτε φυσικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ σε τοπικό επίπεδο. 
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ζήτησε από όλες τις διοργανώτριες αρχές την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία μετά την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: «Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές παρακολουθούν με αγωνία την παγκόσμια έξαρση του κορωνοϊού, που εγκυμονεί κινδύνους για όλους μας και κυρίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ο Π.Σ.Α.Π. με γνώμονα τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και πάντα με υπευθυνότητα για την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας που πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ζητά την αναβολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έκθεσης στον κίνδυνο, τόσο των μελών του όσο και του συνόλου της κοινωνίας μας».
Από τις διοργανώτριες αρχές, πρώτη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΣΑΠ η ΕΠΟ που ανέβαλε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, κάτι που ήταν και το αναμενόμενο. Για την ομάδα της Ανατολής υπενθυμίζεται ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα έδινε αγώνα καθώς ακολουθεί για τη γιαννιώτικη ομάδα το παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας που έχει αποχωρήσει από τον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής και η Ανατολή θα πάρει το ματς στα χαρτιά.
Ακολούθησε η Super League 2, η οποία έστω και με καθυστέρηση αποφάσισε την επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, αποφασίστηκαν για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας:
- Η αναβολή του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020
- Η αναβολή του Πρωταθλήματος Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 
Με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων ατόμων στη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων μας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, η Διοργανώτρια Αρχή θα ενημερώσει για την επανέναρξη των αγώνων με νεότερο έγγραφο».