Συστάσεις ΠΦΣ προς τους φαρμακοποιούς για τον κορωνοϊό

on .

farmakeia 

• Συστάσεις προς τους φαρμακοποιούς για να προστατευθούν οι ίδιοι αλλά και οι ασθενείς κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), μετά και την απόφαση του ΠΟΥ, να χαρακτηρίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού ως πανδημία.
Ειδικότερα, με επείγουσα ανακοίνωσή του προτείνει τα εξής:
- Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών )
- Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης
- Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου.
- Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους.
- Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα,πάγκοι, λοιποί χώροι).
- Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών.
Επίσης ο ΠΦΣ έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας με την οποία ζητά να δοθεί η δυνατότητα, σε όσα φαρμακεία το επιθυμούν, να εξυπηρετούν από θυρίδα ή μέσω των ρολών ασφαλείας.
«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη την διάρκεια και στην κορύφωση της πανδημίας, επιτελώντας το έργο τους απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Αυτό απαιτεί από όλους μας υπευθυνότητα και ψυχραιμία», τονίζει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ (την υπογράφει ο Πρόεδρος Απ. Βαλτας και ο Γεν. Γραμματέας Κων/νος Κουβαρης).