Πλήγμα για τους ξενοδόχους Ιωαννίνων οι ακυρώσεις κρατήσεων και εκδρομών

on .

SXOLIKH EKDROMH MATHTES

• Για δραματική μείωση του κύκλου εργασιών των τουριστικών επιχειρήσεων, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν παρθεί για την ανάσχεση της επιδημίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του κλάδου.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει η Ένωση «οι μεμονωμένες κρατήσεις όσο και οι σχολικές εκδρομές που για την περιοχή μας είναι πολύ σημαντικές, ακυρώνονται μαζικά, πολύ περισσότερο μετά και την τελευταία απόφαση για απαγόρευσή τους για τις δύο προσεχείς εβδομάδες…».
Για τους παραπάνω λόγους ζητά από τα αρμόδια υπουργεία:
- Την οικονομική στήριξη όλων των επιχειρήσεων που θα υποστούν πτώση του τζίρου τους στους επόμενους μήνες.
- Την παράταση των σχολικών εκδρομών για το τρέχον έτος, ώστε να πραγματοποιούνται  και τον μήνα Μάιο.
- Να δοθούν κίνητρα για την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών όταν αυτές θα επιτραπούν και κατά τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας (άφιξη Κυριακή ή Δευτέρα με αναχώρηση Τετάρτη ή Πέμπτη). 
- Να δοθούν κίνητρα στη μέση ελληνική οικογένεια, σε σωματεία και συλλόγους να επισκεφθούν τις περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδος ώστε να δημιουργηθεί έστω και τεχνητή ζήτηση, αυξάνοντας τις πληρότητες και τα έσοδα.
- Την αναστολή πληρωμής του ΦΠΑ, βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας.