Κλειστά και χωρίς καμία εξαίρεση όλα τα φροντιστήρια

on .

frontisthria

• Σε ανακοινώσεις προέβη χθες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων κάνοντας γνωστό ότι μετά την κεντρική απόφαση για αναστολή των εκπαιδευτικών μονάδων, προχωρά στο κλείσιμο όλων των φροντιστηρίων χωρίς καμία από απολύτως εξαίρεση, προσθέτοντας ότι το διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα Εκπαιδευτήρια θα υποστηρίζει τους μαθητές με κάθε δυνατό ηλεκτρονικό μέσο εξ αποστάσεως, υπεύθυνα και οργανωμένα. 
Ακόμη αναφέρει ότι θα υπάρξει αναπλήρωση των μαθημάτων όταν θα είναι δυνατό και μάλιστα θα γίνουν και επιπλέον ώρες εφόσον κριθεί απαραίτητο. 
Παράλληλα σημειώνει ότι τα φροντιστήρια όπως και οι μαθητές και ειδικά της Γ΄ λυκείου δεν είναι σε διακοπές. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν μια μοναδική ευκαιρία για επανάληψη η οποία επιβάλλεται να αξιοποιηθεί.
Και τονίζει ότι το κλείσιμο των σχολειών και όλων των εκπαιδευτικών μονάδων έχει νόημα μόνο εφόσον οι μαθητές δεν συναθροίζονται σε άλλους χώρους μαζικής προσέλευσης εκτός σχολείου.  
Επιπλέον τόσο η Ομοσπονδία όσο και ο Σύλλογος συνιστούν σε όλους τους συναδέλφους να σεβαστούν και να τηρήσουν ευλαβικά την απόφαση αναστολής.
Επίσης ο Σύλλογος καλεί και όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των «μαύρων» ιδιαιτέρων είτε κατά μονάδες είτε κατά μικρές ομάδες να συμμορφωθούν με την απόφαση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και της κοινωνικής τους ευθύνης...
Τέλος συνιστά ψυχραιμία, όχι πανικό, υπευθυνότητα ατομική και κοινωνική, δύναμη και υπομονή ώστε να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκτακτη αυτή κατάσταση, ελπίζοντας και ευχόμενοι να τελειώσει γρήγορα και να επανέρθουμε στην κανονικότητα.