Στο… τραπέζι ξανά το αίτημα για ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Ήπειρο

on .

PINAKAS KIMOLIES 1

Για την σπουδαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας του πρώτου Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Ήπειρο επιμένει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς, αναδεικνύοντας το θέμα με κάθε ευκαιρία. 
Μετά την σχετική κοινοβουλευτική του ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και την απάντησή της ότι οι προτάσεις του για την ίδρυση του ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στα Γιάννενα μελετώνται ήδη από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, τώρα απέστειλε και επιστολή στον καθ’ ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης Γ. Βούτσινο. 
Ο Γιαννιώτης βουλευτής θέτει στη διάθεση του Υπ. Παιδείας στοιχεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Άρτας και Θεσπρωτίας που αφορούν στον αριθμό των αποφοιτησάντων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κάνοντας έτσι  σαφές ότι η ανάγκη εφαρμογής του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού μέτρου στην Ήπειρο είναι επιτακτική.
«Η λειτουργία του πρώτου Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Ήπειρο θα επιτελούσε άξια την αποστολή του ώστε τα άτομα με αναπηρία που τελειώνουν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής να αποκτούν επαγγελματικές δεξιότητες που θα τους ανοίγουν τον δρόμο στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση στην οικονομική χειραφέτηση, στη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία και στην ουσιαστική κοινωνική ένταξη», τονίζει ο Γ. Αμυράς στην επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα και αναμένει τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου Υπουργείου.