Με τροχόσπιτο έφερναν από Αλβανία 1,1 τόνο χασίς μέσω Θεσπρωτίας

on .

XASIS POLLA DEMATA 9 3 20

• Καίριο πλήγμα σε διεθνή εγκληματική οργάνωση διακίνησης χασίς κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, συλλαμβάνοντας δυο μέλη της, ενώ μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατασχέθηκε πάνω από ένας τόνος χασίς, που είχαν κρύψει σε τροχοβίλα!
Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, άνδρας και γυναίκα (σύμφωνα με πληροφορίες Ιταλικής καταγωγής), ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες που είχαν προορισμό την Ελλάδα, την Τουρκία και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1.730.000 ευρώ!

Σε Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα
Στην υπόθεση αναφέρθηκε χθες ο Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, σημειώνοντας ότι για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.
Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους. 

Σε ειδικές κρύπτες 
Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.)  και κατασχέθηκαν:
- 1 τόνος και 145 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
- 4 κιλά και 68 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
- 916 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης  εισήγαγαν τα ναρκωτικά, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.
Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε από την Αστυνομία η δράση και ενός ακόμη αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Συνεργασία και με άλλες χώρες…
Σημειώνεται ότι, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών  για  τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.