Μέτρα πρόληψης λαμβάνει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού λαμβάνει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που βέβαια συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, ενώ προληπτικά διάφοροι φορείς ακυρώνουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα Γιάννενα. 
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα για την εξάπλωση του COVID-19 στην Ελλάδα, το Πανεπ. Ιωαννίνων έλαβε τις εξής αποφάσεις:
- Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες ορκωμοσίες για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Οι αποφοιτούντες θα λάβουν βεβαιώσεις εγκαίρως.
- Αναστέλλονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις (Σεμινάρια, Ημερίδες, Συμπόσια κ.λπ.), οι κάθε μορφής συγκεντρώσεις με επισκέπτες από το εξωτερικό, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις σχολείων μέχρι νεωτέρας.
- Αναστέλλονται όλες οι εισερχόμενες κινητικότητες προσωπικού και φοιτητών, μέχρι νεωτέρας.
- Αναστέλλονται οι μετακινήσεις στο εξωτερικό όλων των μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος σε πληγείσες περιοχές.
- Συνιστάται στο προσωπικό να μεταθέσει προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό. Οι επιστρέφοντες από άλλες χώρες τίθενται σε υποχρεωτική άδεια 15 ημερών, με παραμονή εκτός Ιδρύματος. Οι φοιτητές του ERASMUS που θα αναβάλλουν το ταξίδι τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το αντίστοιχο γραφείο για να υπάρξει πρόνοια αποζημίωσής τους μέσω του ΙΚΥ.
- Συνιστάται στις Γραμματείες των Τμημάτων να υιοθετήσουν έναν νέο τρόπο επαφής με τους φοιτητές, ήτοι επισκέψεις κατά μόνας με σειρά προτεραιότητας και μόνο για ζητήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
- Εντός των ημερών, θα αποσταλούν συγκεκριμένες οδηγίες προς τους Διευθυντές Τομέων, Εργαστηρίων και Κλινικών, που προσδιορίζουν ειδικότερα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στους χώρους διδασκαλίας και εκπαίδευσης.
- Έχει ληφθεί μέριμνα για την προμήθεια αντισηπτικών διαλυμάτων, που θα εγκατασταθούν σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος. Μέχρι τότε, συνιστάται η αποφυγή άμεσης επαφής και η τακτική πλύση των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Αναβολή διαλέξεων
Στο πλαίσιο, αυτό, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Κύκλου διαλέξεων  «Το παρελθόν στο παρόν: διεπιστημονικές προσεγγίσεις», οι οποίες διοργανώνονται από τον Τομέα Ιστορίας Νεωτέρων Χρόνων στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Νεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία». 

Ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος 
Σε αναβολή των εαρινών εργαστηρίων του προχωρά για προληπτικούς λόγους και ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «εδώ και 12 χρόνια ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει ανοιξιάτικα εργαστήρια ευαισθητοποίησης στη Γαλλική γλώσσα και κουλτούρα.
Απευθύνονται σε μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και διεξάγονται στον χώρο του ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ. Δυστυχώς ο φετινός κύκλος πρέπει να αναβληθεί για προληπτικούς λόγους (κορωνοϊός), καθώς προέχει η υγεία και η ασφάλεια των μικρών μαθητών».