Γυναίκες που ξεχώρισαν τίμησε χθες η ΧΕΝ Ιωαννίνων

on .

XEN HMERA GYNAIKAS 8 3 20

Δέκα γυναίκες των Ιωαννίνων, που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση και την προσφορά τους στον επαγγελματικό και κοινωνικό βίο, τίμησε χθες η ΧΕΝ Ιωαννίνων στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Γυναίκες που διακρίθηκαν στην πόλη μας... τα Γιάννενα», που πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου). 
Βραβεία απονεμήθηκαν στις: Νίκη Αγνάντη, ομότ. καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής και Πρόεδρο του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Αντικαρκινικής, Βιργινία Κασιούμη, μέλος της ΧΕΝ Ιωαννίνων, Αφροδίτη Κατσαράκη, Πρόεδρο Ένωσης Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών Β/Δ Ελλάδος «Είμαστε Μαζί», Ελευθερία Λυγούρα, εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων, Χρύσα Μάνθου, πρ. διευθύντρια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων, Καίτη Σεντελέ, νυν Διευθύντρια ΣΔΕ, Νατάσα Μπέγκα, Πρόεδρο Παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, Νίτσα Σινίκη – Παπακώστα, γλύπτρια – συγγραφέα, Ελευθερία Τζιάλλα – Μάντζιου, εικαστικό και συγγραφέα και Μαίρη Δάμτσα – Γαλανοπούλου, μαθήτρια του εικαστικού εργαστηρίου και εθελόντρια της ΧΕΝ.
Παράλληλα, απονεμήθηκαν τα βραβεία του 2ου ποιητικού διαγωνισμού της ΧΕΝ Ιωαννίνων, ενώ παρουσιάστηκε και η έκθεση του εικαστικού της εργαστηρίου με θέμα «Γυναίκα». Την εικαστική επιμέλεια έχει η Χαρά Μπουντούρη και στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου, συμμετέχουν: Ρία Οικονόμου, Έφη Στεργίου, Κατερίνα Σιατούφη, Ολυμπία Στεφανίδη, Έλενα Βασιλείου, Νατάσα Πνευματικού, Τζένη Πανουσάκου, Ελένη Καραγκιόζη, Πόπη Κοτσαμάνη, Ματίνα Πασχάλη, Μαίρη Γαλανοπούλου, Αγγελική Γεωρβαλίδου, Αγγελική Γερογιάννη, Έφη Μελά, Αφροδίτη Μήτση.  

Στο Μέκκειο
Σειρά εκδηλώσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε το Σάββατο στο Μέκκειο η Αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών «η Ζωοδόχος Πηγή». Αυτές περιελάμβαναν:
- Έκθεση ζωγραφικής της Τίνας Δογορίτη με τίτλο «Με χρώματα και σχήματα στον άπειρο χώρο».
- Έκθεση φωτογραφίας από φίλες του Μεκκείου με τίτλο «Μέσα από τα μάτια τους» (Αγγελική Βερτοδούλου – Καψάλη, Κατερίνα Ελευθεριάδου και Σταυρούλα Συγκούνα)
- Ομιλία με θέμα: Γυναίκες σε οικοτροφεία «Ένας τόπος στην ιστορία τους» της ψυχοπαιδαγωγού Ερασμίας Φείδη, από τη Σχεδία Ιωαννίνων.
• Η έκθεση ζωγραφικής και η έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό μέχρι 3 Μαΐου (Δευτέρα – Πέμπτη 09:00-12:00 και 17:00-19:00).
Από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η γυναίκα σύμβολο αγώνων» ήταν το θέμα ανοιχτής εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή το βράδυ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Στην εκδήλωση μίλησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη με θέμα «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης», η ιδιωτική υπάλληλος Θεοδώρα Καρακώστα με θέμα «τα εργασιακά προβλήματα της γυναίκας στον ιδιωτικό τομέα» και η δημοσιογράφος Βίκυ Χριστοπούλου με θέμα: «βία – σεξισμός – ρατσισμός». Την συζήτηση συντόνισε η βρεφονηπιαγωγός Νίκη Βυζούκη.