Αναστέλλονται εκδηλώσεις με πολυμελείς συναθροίσεις

on .

AKYROSH EKTHESHS

Ενώ οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα –ενδεχομένως δε και στην περιοχή μας – ακυρώνονται προληπτικά διάφορες εκδηλώσεις στα Γιάννενα.
- Όπως έγινε γνωστό χθες από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία αναστέλλεται η Ημέρα Φυσικών Επιστημών με κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου στα Αρσάκεια Ιωαννίνων, αλλά και η δεύτερη εκδήλωση που θα συμμετείχε με τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη στις 14 Μαρτίου στην ΕΗΜ.
-Και ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής και το Εργαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Διαπροσωπικών Σχέσεων του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισαν να αναβάλλουν την προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Μαρτίου εκδήλωση «Ακαδημία για Γονείς», στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).
- Αλλά και οι προγραμματισμένες συναυλίες πέφτουν θύματα του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, το Stage Ioannina, όπως έκανε χθες γνωστό, αναβάλλει τη συναυλία των Πορτοκάλογλου-Μπλε-Δρογώση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο, καθώς και ό,τι έχει ετοιμάσει τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Και εκθέσεις 
Η εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού ανατρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον προγραμματισμό και των μεγάλων διεθνών εκθέσεων τουρισμού και προϊόντων. Ήδη ματαιώθηκαν για φέτος δύο εκθέσεις στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχει με περίπτερά της η Περιφέρεια Ηπείρου: η  ΙΤΒ Βερολίνου και η PROWEIN (για οίνους – ποτά) που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ επίσης της Γερμανίας. 
Η Έκθεση FOOD EXPO της Αθήνας, μετατέθηκε για τον ερχόμενο Μάιο, ενώ προς το παρόν συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεθνή έκθεση της Μόσχας  ΜΙΤΤ που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 17-19 Μαρτίου. 
«Είναι νωρίς να εκτιμήσουμε το βαθμό στον οποίο θα επηρεαστεί η επισκεψιμότητα της Ηπείρου» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και προσθέτει ότι «θα είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για τόνωση του τουρισμού μας, μόλις υποχωρήσει η μετάδοση του ιού. Όσο  για την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων οι επιπτώσεις από τις ακυρώσεις εκθέσεων, εκτιμώ πως θα είναι μικρότερες».