Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στον Έβρο

on .

EBROS SYNORA METANASTES KAPNOI 6 3 20

• Οι δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού, έχουν «σφραγίσει» για τα καλά τα σύνορα στον Έβρο, καθώς και χθες απέτρεψαν την είσοδο στη χώρα μας σε 3.000 περίπου άτομα. 
Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό προκαλεί νευρικότητα στους Τούρκους που οξύνουν τις προκλήσεις κατά των Ελληνικών αστυνομικών και στρατιωτικών υπηρεσιών. 
Χθες το πρωί στις Καστανιές σημειώθηκε ένταση, όταν πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού να προσπαθούν να το αποτρέψουν πετώντας νερό με την «Αύρα», ενώ και από τις δύο πλευρές έγινε χρήση χημικών. Το ίδιο επαναλήφθηκε και χθες βράδυ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δεν ήταν μετανάστες όσοι πετούσαν χημικά προς τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά τουρκικές δυνάμεις. Από την τουρκική πλευρά άρχισε η ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών. Όπως  φάνηκε από οπτικό υλικό, Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτόξευαν χημικά προς την ελληνική πλευρά.