ΑΔΕΔΥ και Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι τιμούν το έργο της 5ης ΕΜΑΚ

on .

EMAK EKDHLOSH 5 3 2020

• Πολύχρονη και πολυεπιπεδη είναι η πρόσφορα της 5ης ΕΜΑΚ στον τόπο μας και όχι μόνο. Αυτή ακριβώς την προσφορά αποφάσισε να τιμήσει το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την Ένωση Υπάλληλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου σε εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 12 μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία). 
Στόχος της εκδήλωσης όπως τόνισαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν,  ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Βραστός είναι η ανάδειξη του έργου της 5ης ΕΜΑΚ και συνολικότερα του Πυροσβεστικού Σώματος, εκφράζοντας την άποψη ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει και ένα ακόμα βήμα διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Όπως δήλωσε ο κ. Γρίβας, «η 5η ΕΜΑΚ από την ίδρυσή της έχει προσφέρει σε πολλά επίπεδα, συμβάλλοντας σε διασώσεις και άλλα συμβάντα, ακόμη και εκτός Ελλάδας. Στόχος μας, όμως, είναι συνολικότερα η ανάδειξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, που σε αντίξοες συνθήκες δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερό τους εαυτό».
Από την πλευρά του, ο κ. Βραστός σημείωσε πως η ΕΜΑΚ είναι άκρως απαραίτητη για την περιοχή και πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται με πιο άρτια εκπαίδευση για την αντιμετώπιση συμβάντων.