Όφελος 300.000 ευρώ από το νέο διαγωνισμό για τη λυματολάσπη

on .

LASPH LYMATOLASPH

• Όφελος 300.000 ευρώ  προκύπτει  για τη ΔΕΥΑΙ από την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη διαχείριση της λυματολάσπης.  Συγκεκριμένα ενώ ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή το καλοκαίρι- μετά τις εκλογές- είχε προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, με την επαναπροκήρυξη ανέρχεται πλέον στο 1,2 εκ. ευρώ.
 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, αυτό αποτελεί «πλήρη και απόλυτη  δικαίωση για την σημερινή Δημοτική Αρχή (Μ. Ελισάφ) και την επιλογή της να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την διαχείριση της λυματολάσπης αποτελεί η επαναπροκήρυξή του, οι όροι της οποίας αποφασίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη πως το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ υποχρεώθηκε να μην προχωρήσει στην κατακύρωση του αποτελέσματος κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από τις παρατάξεις της Δημοτικής Αρχής.
 Ο τότε διαγωνισμός με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ αφορούσε στην απομάκρυνση μόνο των αποθηκευμένων ποσοτήτων στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού. Αντίθετα στη νέα προκήρυξη, περιλαμβάνεται η  απομάκρυνση της λυματολάσπης τόσο της αποθηκευμένης –μέσα σε διάστημα έξι μηνών- όσο και των ποσοτήτων που θα παράγονται για διάστημα 18 μηνών με το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων.
 «Το γεγονός αυτό από μόνο του αρκεί να δώσει τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους επέμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε έναν διαγωνισμό που δεν στηριζόταν σε αντικειμενικά δεδομένα», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.