Φθηνότερη 10 ευρώ η μετακίνηση των φοιτητών που μένουν στις εστίες

on .

ASTIKO GIANNINA

• Την επιδότηση της μηνιαίας κάρτας διαδρομών με το αστικό ΚΤΕΛ, για τους φοιτητές που μένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποφάσισε ομόφωνα χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών. Το θέμα είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τις συναντήσεις του Δημάρχου με τον Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στ. Μουστακλή.
Οι μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών θα εκδοθούν με τιμή 25 ευρώ –αντί των 35 που ίσχυε μέχρι τώρα- και για το διάστημα από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020.
Ο Δήμος θα επιδοτήσει το Αστικό ΚΤΕΛ με το ποσό των 80.000 ευρώ, ώστε να καλύψει τη σχετική δαπάνη. Η πίστωση είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.
Το κόστος της έκδοσης των μηνιαίων καρτών μειωμένης τιμής για τον μήνα Σεπτέμβριο θα καλυφθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο από την πλευρά του συνδράμει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.
Ο κατάλογος των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες και είναι δικαιούχοι έχει σταλεί ήδη από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στο Δήμο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η έκδοση των καρτών.
«Η Δημοτική Αρχή είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στους φοιτητές και τα αιτήματά τους όπως τα είχαν εκθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι το κόστος διαμονής για όσους έχουν έρθει από άλλες περιοχές είναι σημαντικό για τις οικογένειές τους, ειδικά μετά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει ακόμη η χώρα. Με τα μέσα που διαθέτουμε και στα περιθώρια που μας επιτρέπει η νομοθεσία, συμβάλλουμε ώστε το κόστος αυτό να μειωθεί. Με την ίδια συνέπεια εξετάζουμε και τα αιτήματα των συμπολιτών μας», τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας.