Αντιπροσωπεία του Δήμου Μονάχου βρέθηκε στην Ήπειρο για το προσφυγικό

on .

KAXRIMANHS PROSFYGIKO 3 3 2020

• Η Ελλάδα θα βρεθεί σε μεγάλη δοκιμασία στο άμεσο μέλλον λόγω των προσφυγικών ροών. Η κατάσταση αυτή ανησυχεί και τον Δήμο Μονάχου, ο οποίος ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει προσφυγικές δομές στην Ελλάδα, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής για τους πρόσφυγες αλλά και συνθήκες άμεσης αλληλεγγύης προς την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Αντιπροσωπεία του Δήμου Μονάχου βρέθηκε στα Γιάννενα, όπου είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο. Στάση έκανε και στην Φιλιππιάδα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζηρού Ν. Καλαντζή. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνομιλίες διεξήχθηκαν σε φιλική ατμόσφαιρα. Υπήρξε ομοφωνία για την μελλοντική εκατέρωθεν αλληλοενημέρωση, συμπαράσταση και αποστολή βοήθειας σε σταθερή βάση. Ένα ιδιαίτερο θέμα στις συζητήσεις ήταν η κατάσταση υγείας των παιδιών στους καταυλισμούς. Το πρόβλημα των εμβολιασμών θα αντιμετωπιστεί άμεσα με παροχή βοήθειας από τα νοσοκομεία του Μονάχου. 
Στο ίδιο επίπεδο συζητήθηκε και το πρόβλημα των ανήλικων κι ασυνόδευτων παιδιών. Ήδη γίνονται έντονες προσπάθειες να μεταφερθεί ένα μέρος των παιδιών στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα φροντίσουν για την μελλοντική τους αποκατάσταση. Η άμεση  υλοποίηση αυτής της πρότασης προσκρούει προς στιγμήν στις αντιδράσεις των κυβερνήσεων πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πρόκειται για ένα καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα και θα πρέπει να λυθεί στο ανάλογο επίπεδο.