Δήμοι και Σύλλογοι αναβάλλουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους

on .

APOKRIES TZAMALA

• Την ισχύουσα υπουργική απόφαση για απαγόρευση κάθε εκδήλωσης, τουλάχιστον για το τριήμερο μέχρι και την καθαρή Δευτέρα θα εφαρμόσει ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων. Ως εκ τούτου, ο προγραμματισμένος για σήμερα, Σάββατο ετήσιος χορός του Συνδέσμου αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας. «Όλοι μας θα πρέπει να επιδείξουμε την ανάλογη κοινωνική ευθύνη προς τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», τονίζει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.
- Tην αναβολή των εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει για σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή αποφάσισε και η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, αναβάλλεται το σεμινάριο παραδοσιακών χορών Ανατολικής Ρωμυλίας με τον Γιώργο Παντζιαρίδη καθώς και το γλέντι με την «Εβρίτικη Ζυγιά» στο Golden Episkopiko Hall, ενώ ακυρώνονται οι συριανές εκδηλώσεις στη Σκλίβανη.
- Και ο Δήμος Πωγωνίου, σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, διακόπτει τη διανομή υλικών στους πολιτιστικούς συλλόγους για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς (άναμμα τζαμάλας και κούλουμα).
- Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν με τη στήριξη ή υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού.
- Αναβάλλονται επίσης όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τριημέρου της αποκριάς και στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις για τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, που είχαν αρχικά σχεδιαστεί να διεξαχθούν στο Νεοχώρι, το Πέτα, το Κομπότι και το Κομμένο δε θα πραγματοποιηθούν. 
- Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας μετά την Κοινή υπουργική απόφαση, αποφάσισε την ματαίωση της παρέλασης με άρματα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Σάββατο. Εάν υπάρξει καλυτέρευση των συνθηκών, υπάρχει πρόταση για τέλεση της παρέλασης με άρματα για το Σάββατο 2 Μαΐου, κάτι όμως που θα συζητηθεί με όλους τους αρχηγούς των γκρουπ, όπως αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση.