Συγκλονισμένη η κοινωνία των Ιωαννίνων από τον τραγικό θάνατο του Αθ. Χαβέλα

on .

ASTHENOFORO

• Συγκλονισμένη είναι από χθες το απόγευμα η κοινωνία των Ιωαννίνων από το  τραγικό δυστύχημα που έγινε με θύμα τον επιχειρηματία Αθανάσιο Χαβέλα, συνιδιοκτήτη της γνωστής   βιοτεχνίας ζυμαρικών και σφολιάτας «Ζαγορίσιος».  
Ο Αθανάσιος Χαβέλας εργαζόταν στο υπόγειο της βιοτεχνίας, η οποία βρίσκεται επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών και κατά πάσα πιθανότητα επιχειρούσε να επισκευάσει  το ζυμωτήριο  που παρασκευάζει σφολιάτες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, είτε από λάθος, είτε από απροσεξία, είτε ακόμη και από απότομη επανεκκίνηση της μηχανής, φαίνεται ότι εγκλωβίστηκε και στη συνέχεια παρασύρθηκε και συνεθλίβη. 
Τον άτυχο επιχειρηματία  βρήκε ύστερα από αρκετή ώρα ο ένας εκ των αδελφών του, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με εικόνες φρίκης. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, αλλά όταν αυτός έγινε ήταν πλέον  αργά,  καθώς όταν  τον παρέλαβε ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο δεν διατηρούσε τις αισθήσεις του.
 Ο Αθανάσιος Χαβέλας ήταν 57 χρόνων και πατέρας πέντε παιδιών. Μαζί με τα δύο αδέλφια του είχαν αναπτύξει ταχύτατα την εταιρία τους με την ονομασία «Ζαγορίσιος» και τα τελευταία χρόνια είχαν καταφέρει να πετύχουν συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ είχαν αρχίσει και συνεργασίες με εταιρίες του εξωτερικού. 
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες η κηδεία του επιχειρηματία θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη στο χωριό καταγωγής του την Πράμαντα Βορείων Τζουμέρκων.