Τεράστια αδικία να στερούνται το επίδομα παραμεθορίου οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων

on .

SYNORIOFYLAKES 1

• Πάγιο αίτημα αποτελεί για τους ένστολους των Ιωαννίνων η χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου, ύψους 100 ευρώ, που εντελώς άδικα στερούνται, αφού αν και πρόκειται για ακριτικό Νομό, όπου η πάσης φύσεως εισαγόμενη εγκληματικότητα είναι αυξημένη (παράνομη μετανάστευση, διακίνηση ναρκωτικών κ.α.), εξαιρείται από την ειδική ρύθμιση εντελώς αδικαιολόγητα.
Το θέμα τέθηκε για μια ακόμη φορά και στην πρόσφατη συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων (ΕΑΥΝΙ) στη βουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα, η οποία μάλιστα άμεσα προώθησε το αίτημα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Κι ενώ οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα  Ασφαλείας όλης της χώρας λαμβάνουν το επίδομα παραμεθόριων περιοχών στις χαρακτηρισμένες περιοχές, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Αστυνομικούς του Νόμου Ιωαννίνων. Αντίθετα, οι στρατιωτικοί του ιδίου Νομού που υπηρετούν στην παραμεθόριο το λαμβάνουν».
Η βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των περίπου 200 Αστυνομικών του Νομού Ιωαννίνων, που καθημερινά περιπολούν και δίνουν μάχες με την μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα στις ευαίσθητες και νευραλγικές αυτές περιοχές.