Mε τον Μπιζάνιο Δρόμο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια»

on .

 

MPIZANIOS DROMOS 1 16 2 20

• Άλλη μία επέτειο, την 107η από την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό, ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Γιάννενα και στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. 
Οι επετειακοί εορτασμοί ξεκίνησαν την Κυριακή με τον 23ο Μπιζάνιο Δρόμο, ο οποίος διεξήχθη με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών. Συνολικά 800 δρομείς περίπου έτρεξαν στη μεγάλη διαδρομή των 11.500 μ., ενώ σχεδόν 1.500 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου συμμετείχαν σε ειδικές διαδρομές.

Οι πρώτοι νικητές
Νικητές του 23ου Μπιζάνιου Δρόμου αναδείχτηκαν προχθές ανά κατηγορία οι εξής δρομείς:
Άντρες  (11.500 μ.)
1) Αλέξανδρος Τζουμάκας (Fifth Element). 2) Δημήτρης Αυγήτας. 
3) Παναγιώτης Αλεβίζος.
Γυναίκες (11.500 μ.)
1) Δήμητρα Τσαλοκώστα. 2) Νικολέτα Τζαβάρα (Α.Γ.Σ.Ι., Physio Activ-Tsigoulis Team). 3) Κωνσταντίνα Σταματέλου (Smart Run).
Μαθητές Λυκείων (2.700 μ.)
Αγόρια: 1) Ορφέας Ιωάννου (Α.Γ.Σ.Ι.). 2) Γιώργος Καζάνας (Α.Γ.Σ.Ι.). 3) Λουκάς Δάσκαλος (Α.Γ.Σ.Ι.).
Κορίτσια: 1) Χρύσα Ανδρούτσου (Α.Γ.Σ.Ι.). 2) Νικολέτα Μάκου (Α.Γ.Σ.Ι.). 3) Μαρία-Χριστίνα Γκανέ (N.O.I.).
Μαθητές Γυμνασίων (1.900 μ.)
Αγόρια: 1) Γιώργος Τασιούλας (Σ.Κ.Α.Ι.). 2) Άγγελος Κολιός (Ν.Ο.Ι.). 3) Στέφανος Δημητρίου (Ν.Ο.Ι.).
Κορίτσια: 1) Ελευθερία Μπομπουγιάννη (Α.Γ.Σ.Ι.). 2) Μαρία Ρίνη (Ε.Κ.Α. Δωδώνη). 3) Σταυρούλα Παπαδοπούλου (Α.Γ.Σ.Ι.).

Εκδηλώσεων συνέχεια…
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη και ώρα 12 μ. με επιμνημόσυνη δέηση στα Τσερίτσανα Δωδώνης. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών» του χωριού. Αύριο, Τετάρτη και ώρα 10.30 π.μ. θα γίνει τοπογραφική και ιστορική ενημέρωση στα οχυρά Μπιζανίου. Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον τύμβο Μπιζανομάχων και έκθεση φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπιζανίου. Στη 1 μ.μ. θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον λόφο Αβγού, στον «τύμβο των 333 Μπιζανομάχων».
Την Πέμπτη θα γίνουν εκδηλώσεις στο Χάνι Εμίν Αγά, στο ηρώο Μπιζανομάχων στα Γιάννενα, στο λόφο της Δουρούτης και στη Μανωλιάσσας, ενώ το βράδυ θα λάβει χώρα η πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών στο Πνευματικό Κέντρο με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 
Θα κορυφωθούν δε την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.