Πάνω από 51 κιλά χασίς «συγκομιδή» για τη Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 16 2 20

• Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πάνω από 51 κιλά κάνναβης έπεσαν τις τελευταίες ημέρες στα χέρια των τοπικών διωκτικών Αρχών, οι οποίες εντόπισαν και συνέλαβαν διακινητές σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. 
Πιο συγκεκριμένα, κάτι παραπάνω από 15 κιλά χασίς είχαν κρύψει μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας. Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε κρύπτες στις πίσω πόρτες του οχήματος, 16 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 15 κιλών και 50 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν μαζί με το όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πέταξαν τους σάκους
Στο μεταξύ, προχθές τα ξημερώματα συνελήφθη στην περιοχή της Ζίτσας, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για αντίσταση και απείθεια, ενώ αναζητείται συνεργός του. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ζίτσα ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και επιχείρησαν να τους κάνουν έλεγχο. Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης τους και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, απορρίπτοντας από το αυτοκίνητο δύο σάκους.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ο οδηγός, ο οποίος μάλιστα αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες μετέφεραν με όχημά τους δύο σάκους που περιείχαν τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 36 κιλών και 350 γραμμαρίων, τα οποία και περισυλλέγησαν από τους αστυνομικούς.
Συνολικά κατασχέθηκαν οι σάκοι με την κάνναβη, το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.