Εκδήλωση γνωριμίας με τον κόσμο των μανιταριών

on .

MANITARIA EKDHLOSH

• Εκδήλωση γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο των μανιταριών διοργανώνει για το Γιαννιώτικο κοινό το Εργαστήριο Οικολογίας του Τμήματος  Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπ. Ιωαννίνων, αύριο Σάββατο (από 1 μ.μ. έως 4 μ.μ.) στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 36-38).
Τίτλος της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου INCREdible, «Μανιτάρια και τρούφες: Από το δάσος στο τραπέζι».
Όπως, μεταξύ άλλων, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η αυξημένη δραστηριότητα συλλογής μανιταριών εγείρει και σημαντικά ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας, καθώς το κοινό δυνητικά είναι πιθανό να εκτεθεί και σε δηλητηριώδη είδη μανιταριών. Είναι επομένως σημαντικό η αυξημένη ενασχόληση  με τα μανιτάρια να συνοδεύεται με τη σωστή ενημέρωση του κοινού και στην εκπαίδευσή του στην αναγνώριση και ταυτοποίηση εδώδιμων και μη ειδών μανιταριών.
Συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή του Εργαστηρίου είναι το Troufa club, μια μικρή κοινότητα / ομάδα ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον την τρούφα που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο από το 2012 και ο σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου που ιδρύθηκε το 2007 και έκτοτε οργανώνει πλήθος δραστηριοτήτων γνωριμίας με τα μανιτάρια με γνωστότερη την ετήσια γιορτή του που οργανώνεται κάθε Ιούνιο στις εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΣΕ (Πανεπιστημιακός Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας) στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου. Την εκδήλωση στηρίζει ο Τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰.