Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τον «χρηματισμό» Καθηγητή!

on .

ZYGARIA DIKAIOSYNH

• Πανελλήνιες διαστάσεις έλαβε η παραπομπή σε τακτική δικάσιμο του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς για δωροληψία, μετά από καταγγελία πολίτη.
Πέντε ημέρες μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και την παραπομπή του σε δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες το Πανεπιστήμιο χθες διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Ανακοίνωση ωστόσο εξέδωσε η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία ουσιαστικά φάσκει και αντιφάσκει: Από τη μία υποστηρίζει ότι δεν αφορά υπηρεσία που παρέχεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, και από την άλλη αναφέρει πως «η Διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ερευνηθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες»! 
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αναφέρει ακόμη ότι δεν είναι γιατρός -όπως καταγράφηκε στο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας- αλλά επιστήμονας άλλης ειδικότητας! Εκείνο που προκύπτει έμμεσα από την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, αλλά και από εργαζόμενους σε αυτό, είναι ότι ο εν λόγω Καθηγητής δραστηριοποιούνταν εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. 
Έτσι, η Διοίκησή του δεν μπορεί να  «νίπτει τα χείρας της» και να μην αναλαμβάνει έστω και μερίδιο ευθύνης για την έλλειψη ελέγχων και απλά να παραπέμπει, για μεν πειθαρχικά μέτρα στο Πανεπιστήμιο, για το δε ποινικό μέρος  στη Δικαιοσύνη.