Η θωράκιση των συνόρων ικανοποιεί τους ακρίτες μας!

on .

XRYSOXOIDHS DHMARXOI 10 2 20

• Την ικανοποίησή του εξέφρασε με χθεσινές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης, για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την καλύτερη αστυνόμευση των συνόρων και οι οποίες κωδικοποιήθηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό Μιχ. Χρυσοχοϊδη κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στα Γιάννενα. Επιτήρηση των συνόρων με drones, θερμικές κάμερες, επιπλέον οχήματα και ενίσχυση της Frontex με επιπλέον προσωπικό, βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείου.  
«Ως Δήμος Πωγωνίου επανειλημμένα είχαμε απαιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από το αρμόδιο υπουργείο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της παραμεθορίου για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και την μείωση της εγκληματικότητας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της μεθορίου και την ενίσχυση της αστυνόμευσης ώστε τα σύνορα να γίνουν απόρθητα και οι κάτοικοι της περιοχής να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Καψάλης, αναμένοντας πλέον την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Καλά διαβασμένος…
«Ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα». Μέσα σε μια πρόταση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος το Σάββατο προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου, παρουσία του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγου Κων. Σκούμα και του Αστυνομικού Δ/ντή Ηπείρου Κων. Δουβαλη, τα είπε όλα! Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν ήρθε απλώς καλά διαβασμένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, αλλά προέβη και σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις που αφορούν στην καλύτερη αστυνόμευση της ακριτικής Ηπείρου. 
Στη συνέχεια συναντήθηκε και με Δημάρχους του Νομού Ιωαννίνων, παρουσία του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και των βουλευτών Στ. Καλογιάννη και Μ. Τζούφη. 

Θωρακίζονται τα σύνορα!
Ήταν ίσως η πρώτη επίσκεψη Υπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έδωσε σαφείς κατευθύνσεις στον τομέα ευθύνης του και στην συγκεκριμένη περίπτωση για το πώς η Ήπειρος θα θωρακίσει τα σύνορά της, θωρακίζοντας έτσι κατ’ επέκταση και τα σύνορα της Ελλάδας. Και απ’ ότι φάνηκε, αυτό αποτελεί προτεραιότητα σήμερα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναπτερώνοντας το ηθικό, κυρίως των κατοίκων των ακριτικών περιοχών μας και ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημά τους.

Η πρώτη προτεραιότητα 
Ο Υπουργός αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες, τόνισε ότι «η πρώτη, ξεκινά από την ανάγκη η χώρα μας, να είναι ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπά στην μεθόριο, ο στόχος μας είναι, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, όλων όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί η Αστυνομία να ελέγξει όλες τις παράνομες διακινήσεις, από και προς την χώρα, καθώς και ο στόχος μας, να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς».
Για το σκοπό αυτό λοιπόν ο κ. Χρυσοχοϊδης προέβη σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις:
- Χορηγούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου νέα οχήματα. Ήδη παραδόθηκαν 12 και μέχρι τέλος Μαρτίου θα δοθούν ακόμη 24.
- Η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή, δηλαδή θα αποκτήσει προσωπικό. Ήδη οι πρώτοι 2.500 συνοριοφύλακες θα προσληφθούν μέσα στο 2020 και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων και στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
- Σύντομα θα σταλούν drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα. Είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό κι έχουν μεγάλες δυνατότητες, ενώ το προσωπικό θα ενισχυθεί και με θερμικές κάμερες.
«Έτσι πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα. Και μαζί με τις νομοθετημένες εισόδους στο Μαυρομάτι και στην Κακαβιά, όπου θέλουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τους ελέγχους, θα γίνουμε εξαιρετικά αποτελεσματικοί για την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. 

Μέτρα στα αστικά κέντρα
Η δεύτερη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η λήψη μέτρων στα αστικά κέντρα. 
Όπως τόνισε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης στις δηλώσεις του «η Ήπειρος αναπτύσσεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, λόγω του φυσικού της κάλλους, λόγω του γεγονότος ότι πλέον έχουμε δυο από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, οι οποίοι διασταυρώνονται και καταλήγουν στην Ήπειρο, Ιόνια και Εγνατία. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να βελτιώσουμε την ασφάλεια των πόλεών μας, του αστικού ιστού, οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς... Και μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου αποτελεί η ελεύθερη πρόσβαση στη πόλη, η άνετη κυκλοφορία, η κίνηση των πεζών, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες». 
Σύμφωνα με τον Υπουργό στόχος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση είναι να καταστήσουμε τις πόλεις μας ανθρώπινες. Κι επειδή η περιοχή αναπτύσσεται πολύ γρήγορα ψηλά στην ατζέντα είναι η καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας. 

Web Baner Antigoni