Μία πλατφόρμα ξανά για τους Γιαννιώτες που… νοιάζονται!

on .

DHMARXEIO IOANNINON 1

• Πολλές φορές έχει ακουστεί από τους δημοτικούς μας άρχοντες, περισσότερο ως… ευχολόγιο, η φράση ότι πρέπει τα Γιάννενα να μετατραπούν σε «έξυπνη πόλη», όμως μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει προς αυτή τη  κατεύθυνση.
Οπότε, μόνο ως θετικό βήμα μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τη χθεσινή ανακοίνωση ότι επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Νοιάζομαι για τον Δήμο». Φυσικά από μόνη της η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αρκεί για να κάνει τα Γιάννενα πιο… έξυπνα απ’ αυτό που είναι σήμερα, αποτελεί όμως μία καλή εξέλιξη η οποία πρέπει να έχει και συνέχεια. 

Θα αναφέρουν…
Τι είναι όμως η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Νοιάζομαι για τον Δήμο μου»; Πρόκειται, όπως την περιγράφει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Δήμου, για ένα εύχρηστο αλλά και ισχυρό εργαλείο τόσο για τους πολίτες όσο και τις υπηρεσίες του, το οποίο  αποτελεί ένα ακόμη βήμα ώστε σταδιακά τα Γιάννενα να μετατραπούν σε μία πραγματικά «έξυπνη πόλη». 
Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν μέσω της υπηρεσίας απλά και εύκολα να επικοινωνούν με τον Δήμο και να αναφέρουν το πρόβλημά τους. Κι αυτό έχουν την δυνατότητα να το κάνουν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους τηλέφωνο.

Απλή λειτουργία
Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι πολύ απλή. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Δήμου (Ioannina.gr) επιλέγουν οι ενδιαφερόμενοι την κατηγορία «e- Δήμος». Κάνουν εγγραφή και στη συνέχεια μπορούν να αναφέρουν κάποιο από τα προβλήματα της καθημερινότητας που εντοπίζουν στην πόλη. 
Την ίδια ώρα γίνεται καταγραφή από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες θα κάνουν τη σχετική ιεράρχηση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της πορείας του αιτήματος και της επίλυσης του προβλήματος.
Για την αποτελεσματική λειτουργία της πλατφόρμας συνεργάζονται οι αντιδημαρχίες «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης» και «Έργων συντήρησης, πρασίνου και παιδικών χαρών» με τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους.  Όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Λυκογιώργος, στο συγκεκριμένο εργαλείο θα ενσωματωθούν άμεσα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την ΔΕΥΑΙ.

* * *
Βίντεο με αναλυτικές λειτουργίας της πλατφόρμας «Νοιάζομαι για τον Δήμο μου» μπορεί να δει κάθε ενδιαφερόμενος στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=tciclLOgn6E.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ