Καθυστερεί το ειδικό τέλος Α.Π.Ε. για τους δικαιούχους του Δήμου Ζίτσας

on .

DHMARXEIO ZITSAS 11 3 16

• Τον επιμερισμό και την απόδοση ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές του Δήμου Ζίτσας όπου λειτουργούν μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και συγκεκριμένα μικρά υδροηλεκτρικά έργα ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς υπάρχει καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες.
Ο βουλευτής καταθέτοντας την επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών ότι αν και έχουν παρέλθει οκτώ μήνες από την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τα παρακρατηθέντα ποσά για την περίοδο 2015 έως και 2018, δεν έχουν πιστωθεί ακόμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών, γεγονός που τους προκαλεί ανησυχία. 
Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την εφαρμογή της ΚΥΑ, καθώς θα ανακουφίσει οικονομικά τους κατοίκους περιοχών όπου λειτουργούν Α.Π.Ε. και Υβριδικοί σταθμοί και αναμένουν την οφειλόμενη προς τους ίδιους την πολυπόθητη μείωση του κόστους ενέργειας.