Σήμερα (3.30 μ.μ.) στον Άγιο Ιωάννη Ανατολής το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Μάντζιο

on .

MANTZIOS BAS

• Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σκόρπισε ο θάνατος του πρώην Προέδρου της ΕΠΣΗΠ και πρώην Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Βασίλη Μάντζιου, ο οποίος έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών. 
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, Παρασκευή (3.30 μ.μ.), στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ανατολής.
Ο Βασίλης Μάντζιος για μισό αιώνα υπηρέτησε το ποδόσφαιρο της πόλης μας από διάφορα πόστα.
Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε στον «Αβέρωφ» Ιωαννίνων λίγο πριν συγχωνευτεί με τον Ατρόμητο και συσταθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο επίσης αγωνίστηκε στη θέση του αμυντικού τα πρώτα χρόνια της ιστορικής ομάδας.
Μέσα από την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, προέκυψε η αγάπη του για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έχοντας ενεργή ενασχόληση με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής. 
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου για 22 χρόνια (από το 1992 έως το 2014), όταν και τον διαδέχθηκε στην προεδρία ο Κων/νος Βρακάς.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξε αιρετό μέλος διοικήσεων στην ΕΠΟ αλλά και σε διάφορες επιτροπές της Ομοσπονδίας.

Άνθρωπος και της Αυτοδιοίκησης
Ο Βασίλης Μάντζιος εκτός από το χώρο του ποδοσφαίρου, άφησε το αποτύπωμά του και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρετώντας τον Δήμο Ιωαννιτών για 12 χρόνια (1998-2010). Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής αρχικά τον πρώην δήμαρχο Τάσο Παπασταύρο και στη συνέχεια με τον πρώην δήμαρχο Νίκο Γκόντα. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες όπως την καθαριότητα και τον Αθλητισμό, αλλά και Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών
Ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου Βασίλη Μάντζιου εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι ο εκλιπών «υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις και για πολλά χρόνια τα κοινά, την πόλη και τον αθλητισμό», ενώ μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου.

Η «Ανεξάρτητη Δημ. Πρωτοπορία»
Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», η οποία κάνει λόγο για ένα εξαίρετο μέλος της Ηπειρώτικης κοινωνίας που πήρε τον δρόμο της αιωνιότητας. «Με συγκίνηση και αναγνώριση της προσφοράς του, αποχαιρετούμε όλοι εμείς τον φίλο και συνεργάτη μας Βασίλη Μάντζιο και απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε μας», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το χαμό του Βασίλη Μάντζιου εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια ενός σημαντικού αθλητικού και αυτοδιοικητικού παράγοντα της πόλης μας, αλλά και παλαιού ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, του Βασίλη Μάντζιου. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η ΕΠΣΗΠ
Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣΗΠ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Βασ. Μάντζιου τα γραφεία της Ένωσης σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ σε όλους τους αγώνες του Ερασιτεχνικού θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.